18 / 04 / 2024

Şehir Plancıları Odası: İzmir tramvay projesi bilimsellikten uzak!

Şehir Plancıları Odası: İzmir tramvay projesi bilimsellikten uzak!

ŞEHİR Plancıları Odası İzmir Şubesi, netliğe kavuşmayan tramvay projesiyle ilgili açıklama yaparak sürecin bilimsellikten uzak ilerlediğini ve kent yönetiminin tramvay konusunda başarısızlığa uğradığını gösterdiğini ifade etti.



26 Şubat 2014 tarihinde yaklaşık 251 milyon 300 bin TL'ye yapım ihalesi gerçekleştirilen  İzmir  Tramvay Projesi, ihale ilanının sonuçlandığı ve kamuya duyurulduğu tarihin üzerinden bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen, hâlâ netliğe kavuşamayan güzergah değişimleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından basında tekrar tekrar gündeme getiriliyor. 

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, hâlâ netliğe kavuşamayan tramvay projesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Sürecin bilimsellikten uzak gittiğinin belirtildiği açıklamada, "Oysa ki yasa ve yönetmeliklerle de belirtildiği üzere böylesi önemli bir ulaşım kararında öncelikle gerekli fizibilite çalışmalarının yapılması, çıkan sonuçların değerlendirilip bir plan kararına dönüştürülüp imar planları üzerinde belirtilerek resmi hale dönüştürülmesi daha sonraki aşamada projenin uygulama ihalesine çıkılması gerekmektedir" denildi. 


'SONUÇLARINDAN ENDİŞE EDİYORUZ'

Projeyle ilgili hazırladıkları raporların dikkate alınmadığını ifade eden Şehir Plancıları Odası, şöyle konuştu: "Tüm bu yaşananlar sonucunda plansız ve programsız bir tramvay projesi ile karşı karşıya olduğumuzu ve bu belirsizliklerin sonrasında yapılacak uygulamanın nasıl sonuçlar doğuracağı konusunda ciddi endişelerimizin olduğunu basma ve kamuoyuna duyuruyoruz."


Evrensel


Geri Dön