24 / 04 / 2024

Şehirlerde kentsel dönüşüm tedbiri!

Şehirlerde kentsel dönüşüm tedbiri!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı ağırladı. Planlama ve Kentsel Merkezi’ni gezen Başkanlar, kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu.



Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı misafir etti. Edebali, mahalli idareler arasında iş birliğinin önemini anlattı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Edebali, “Yeni idare anlayışının merkezinde mahalli yönetimler var. Dolayısı ile belediyeler arasındaki iş birliğini ve fikir alışverişini çok önemsiyoruz. İş birliğini geliştirecek adımlar atıyoruz. Bu anlamda Sayın Başkan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Planlama ve Kentsel Merkezi’ni gezdiren Edebali, “Bilhassa bizim gibi coğrafi alanına göre nüfus yoğunluğu çok fazla olan şehirlerde, insanların refah seviyesini yükseltmek için kentsel dönüşüm zarurîdir. Bu süreci doğru yürütmek adına ilk adım olarak bu merkezi hizmete açtık. Burada, ilçemizde yürüttüğümüz projelerin planlarını, maketlerini vatandaşlarımızın oluruna sunuyoruz. Aynı zamanda bir bölgede başlatacağımız dönüşüm projesi hakkında vatandaşlarımızla merkezimizde görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Kentsel dönüşüm ile ilgili tüm çalışmaları tek merkezden yürütüyoruz. Böylece çalışmalarımız hem sağlıklı hem de hızlı yürüyor” diye konuştu.

Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi çok beğendiğini belirten Karesi Belediye Başkanı Yılmaz, “Kentsel dönüşüm Türkiye’nin bir gerçeği. Başta büyük şehirler olmak üzere birçok şehrin birinci derece deprem kuşağı üzerinde bulunduğunu göz önüne aldığımızda, kentsel dönüşümün depremlere karşı alınacak tedbirler için şart olduğunu düşünecek olursak, bütün şehirlerimizin güvenli ve kaliteli yapılara ihtiyacı var. Bu süreci doğru yönetmek için böyle merkezlerin olması çok doğru bir uygulama. Kentsel dönüşüm projelerinin hazırlandığı mutfak yapılan planların sağlam temeller üzerinde yükselmesi adına önem arz ediyor. Bizler de yürüttüğümüz çalışmalar hakkında şehirlerin yöneticileri olarak istişarelerimizi sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.


Geri Dön