25 / 04 / 2024

Şehitkamil Belediyesi'ne 'ideal kent' ödülü!

Şehitkamil Belediyesi'ne 'ideal kent' ödülü!

II. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi kapsamında Şehitkamil Belediyesi, Dülük Tabiat Parkına Biyolojik Gölet projesiyle İdeal Kent Ödülü'ne layık görüldü.




Kent Araştırmaları Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve İdeal Kent (Kent Araştırmaları Dergisi) işbirliğiyle düzenlenen II. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi kapsamında Şehitkamil Belediyesi, Dülük Tabiat Parkına Biyolojik Gölet projesiyle İdeal Kent Ödülü'ne layık görüldü.


Kent Araştırmaları Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve İdeal Kent (Kent Araştırmaları Dergisi) işbirliğiyle 11-12-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Taşkışla yerleşkesinde gerçekleştirilen II. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi'ne ülke genelinde bulunan 111 belediye, yapmış oldukları projeleriyle yarıştı. 10 belediyenin ödül kazandığı kongrede Şehitkamil Belediyesi, Dülük Tabiat Parkı Biyolojik Gölet projesiyle İdeal Kent Ödülü'ne laik görüldü. Daha önce 3. kez ödüle laik görülen Biyolojik Gölet'in 4. ödülünü, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu adına, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özgüler aldı. 


İdeal Kent Ödülü'nü tüm çalışanları adına aldığını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Ben öncelikle tüm ekip arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Şehitkamil Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz projeler, her zaman öncü oluyor, örnek proje olarak gösteriliyor. Yine Dülük Tabiat Parkı'nda bulunan Biyolojik Gölet'imiz İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi'nde ödüle laik görüldü. İdeal Kent noktasında Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen Biyolojik Gölet ödüllendirildi. Tabi bu bize büyük bir gurur veriyor. Ekip arkadaşlarımızın ne kadar doğru bir iş yaptığını ve vatandaşlarımızın memnuniyetini görüyoruz. Ama bunun bir akademik bir kurul tarafından da ödüllendirilmesi bizim için gurur verici bir durum. Bu başarı tüm çalışanlarımızın başarısıdır. Bu Biyolojik Gölet'in 4. ödülü. Çevreyle ilgili alınan ödül, GAGİAD tarafından alınan ödül ve Başbakanımız tarafından verilen ödüllerle birlikte dördüncü ödül. Arkası gelen olsun diyoruz. Ekip arkadaşlarımızla birlikte çalışmaya devam ediyoruz" dedi. 



Hürriyet


Geri Dön