19 / 04 / 2024

Şeker Fabrikasının Özelleştirme sürecine ilişkin toplantı yapıldı!

Şeker Fabrikasının Özelleştirme sürecine ilişkin toplantı yapıldı!

Erzincan Şeker Fabrikasının özelleştirilecek olması sebebi ile, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Şeker fabrikasının özelleştirme sürecine ilişkin istişare toplantısı gerçekleştirildi. 



Erzincan Müftülük Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayati Gürkan, Konya Şeker Fabrikası Eski Genel Müdürü Yavuz Erence, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Erkan Hatipoğlu, Erzincanlı iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılım gösterdiler. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayati Gürkan, 11 Nisan’da ki ihalenin akıbetini bu günden kestirmenin mümkün olmadığı, meydana gelebilecek olumsuzluklar için bütün tedbirleri almak durumunda olduklarını dile getirdi. 

Hayati Gürkan açıklamasında; “Bilindiği gibi diğer şeker fabrikaları gibi Erzincan Şeker Fabrikası da 11 Nisan 2018 tarihinde Özelleştirme İdaresi tarafından ihale yöntemi ile satılacaktır. 1956 yılından bu yana şehrimizin ve bölgemizin ekonomisine katkı sağlayan fabrikamız ile ilgili özelleştirme hususu da daha önce gündeme gelmiştir. 2011 yılında Erzincan’ın da içerisinde bulunduğu 4 şeker fabrikası satıldı ve akabinde tekrar iptal edildi. 11 Nisan’da ki ihalenin akıbetini bu günden kestirmemiz mümkün değildir. Ancak bütün durumları göz önünde bulundurarak bütün tedbirleri almak durumundayız'' dedi. 


Geri Dön