29 / 03 / 2024

Şekerbank yeni şubeler açacak

Şekerbank yeni şubeler açacak

Şekerbank Başkanı Göktan, `5-10 arası şube açıp enflasyonun üzerinde büyüme yaratıp sermayemizi 100 milyon TL artıracağız' dedi.



Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Göktan, kriz yılı 2009'da bankanın sermayesini 100 milyon TL artırıp, 5 ile 10 arasında şube açacaklarını da açıkladı. Göktan, uluslararası derecelendirme kuruluşu ISS Corparate Services'in, Şekerbank'ın kurumsal yönetim notunu 81'e yükselttiğini ve bu notla Türkiye'nin `kurumsal yönetim' notu en yüksek bankası olduğunu açıkladı. Söz konusu bu gelişmenin paylaşıldığı toplantıda soruları da yanıtlayan Göktan, banka sermayesini bu yıl 100 milyon TL artırılarak, 500 milyon TL'ye çıkaracaklarını söyledi.

Turan Alemde katılacak
Göktan, Şekerbank hisselerinin yüzde 33.98'ini elinde bulunduran Kazak Bank Turan Alem'in de sermaye artırımına katılacağını belirtip, `Bizimle olan anlaşmalarına tamamen sadıklar. Sermaye artırımı sürecini başlattık, ona da katkıda bulunacaklar" dedi.
2009 yılında ayrıca 5-10 adet şube açacaklarını ve enflasyonun üstünde büyüme gerçekleştireceklerini de sözlerine ekleyen Göktan, `Her ülkenin' gemisini kurtaran kaptandır' şeklinde `kendi başının derdine düştüğü' görüşünü dile getirdi. Bazı bankaların kredileri geri istedikleri ve mevcut şartlar da Şekerbank'ın böyle bir eylemde bulunup bulunmadığı sorusu üzerine de Göktan şöyle konuştu: "Hiç kimsenin işini bozacak şekilde vadesinden önce kredi çağırma, Şekerbank'ın kültüründe yoktur."
Hasan Basri Göktan, `Tahvil ihraç edelim ya da çok çok büyük sendikasyonlar yapalım' yerine, `sermaye artıralım ve yaygın mevduat ağımızı geliştirelim demiştik' dedi.

`Kısmi toparlanma 2010'da'
Ekonomik krizin ne zaman biteceğine dair kesin bir tahmin yapmanın mümkün olmadığını fakat 2010 ilk çeyreğinde kısmi toparlanma yaşanabileceğini de sözlerine ekleyen Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Göktan, kredi politikasında `Anadolu bankacılığı' diye bir konsept geliştirdiklerini belirtti. Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin de 2009 yılı için yüzde 15'lik aktif büyüme ve 15-17 arasında da toplam kredilerde büyüme öngördüklerini söyledi.

Radikal

Geri Dön