27 / 04 / 2024

Full, 2015'e kadar 500 istasyona ulaşmayı hedefliyor!

 Full, 2015'e kadar 500 istasyona ulaşmayı hedefliyor!

Akaryakıta yüzde 7'lere varan indirim kampanyalarıyla sektörde ismini duyuran Full, şirketin yüzde 60'ını Doğan Enerji'ye satmak için münhasır anlaşması imzaladı



Doğan Enerji ile ortaklık için bir yola çıktıklarını ve sürecin 30 Eylül'den önce tamamlanmasını hedeflediklerini söyleyen Full Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Yalı, bu konuda kamuoyunda spekülasyon olmasını istemediklerini söyledi. Görüşmelerin uzamasının temel nedeninin 52 istasyonun her birinin ayrı bir şirket altında yapılanmasından kaynaklandığını aktaran Yalı, bugüne kadar Doğan Grubu ile işletme modeli üzerine istişare yaptıklarını, fiyatı ise en sona bıraktıklarını söyledi. Daha imzaların atılmadığını hatırlatan Yalı, "Bir yola çıktık ve şimdi ciddi bir ev ödevi dönemi var önümüzde. Değerlemeler, hukukî ve ticarî süreçler var. Bu bir yol ve yol boyunca her şey olabilir. Ama kısmet olur da birleşirsek İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya gibi büyük şehirlerde kendi istasyonlarımızla faaliyet göstereceğiz, bayilik sistemi de olacak. 2015'e kadar 500 istasyona ulaşıp ilk 4'e girmeyi hedefliyoruz." değerlendirmesini yaptı.


Sektörde olan hemen hemen herkesin kendileriyle temas kurduğunu ve hepsiyle de görüştüklerini kaydeden Yalı, "Bize en hızlı, en doğru yaklaşan Doğan Grubu oldu. Bu grubu seçmemizde Türk olması, ülke gerçeklerini bilmesi, sorunumuz olduğunda hızlı şekilde karşımızda muhatap bulmamız da etkili oldu. Prensipte anlaştık ama rakamlar şu anda belli değil." diye konuştu. Full'ün Türkiye'nin en büyük şirketlerinden biri olacağını iddia eden Timuçin Yalı, ortaklığı oldubittiye getirmek istemediklerini, sadece iş modelini bile 3 ay tartıştıklarını anlattı. Satış fiyatını en sona attıklarını aktaran, "Ancak konuşulan para miktarı da bizim biçtiğimiz değerlere yakın. Şirketin yüzde 40'ına sahip olmayı istememizin sebebi ise bundan sonraki hızlı büyüme sürecinde koyabileceğimiz sermayenin bu miktarda olmasından kaynaklanıyor. Tek başımıza çıksak çıksak 150 istasyona çıkarız. Ama güçlü bir ortakla bu sayı artacak. Biz bugüne kadar 400 milyon dolarlık yatırım yaptık." değerlendirmesini yaptı.

Zaman


Geri Dön