23 / 04 / 2024

Halkalı, TOKİ'nin ve özel şirketlerin ilk tercihi oldu!

 Halkalı, TOKİ'nin ve özel şirketlerin ilk tercihi oldu!

Büyük kapsamlı TOKİ projelerinin yanı sıra gayrimenkul şirketlerinin de dev projeler gerçekleştirdiği Halkalı, yatırımcılarına gelecek vaat ediyor



Metrekare fiyatlarının  TOKİ  projelerinde 1.650 TL, özel projelerde ise 3 bin 500 TL'ye kadar çıktığı bölgedeki yatırımcılar değerlerin daha da artması için Temapark Disneyland projesini bekliyor

Markalı konut şirketlerinin en kapsamlı projelerini gerçekleştirdiği Halkalı bölgesi İstanbul'un en hızlı gelişen semtleri arasında şimdiden yerini aldı. Hem havaalanına yakınlığı hem de geniş arazilerin bulunabilmesi nedeniyle gayrimenkul geliştirme şirketlerinin bin-bin 500 konutluk dev projeler gerçekleştirdiği Halkalı, önümüzdeki dönemde de gelecek vaat ediyor. Bölge, TOKİ projeleri ve diğer markalı projeler arasında fiyat farkı bulunması açısından metrekare fiyatları değişkenlik gösteriyor.


TOKİ projelerinde ortalama bin 650 TL'den daire satın alınabilirken diğer markalı projelerde projenin özelliğine ve konumuna göre bu fiyat 3 bin 500 TL'lere kadar çıkıyor. 

Turyap Halkalı 4. Etap Temsilcisi Serkan Özpınar, TOKİ projelerindeki metrekare fiyatlarının bir yılda bin 200 TL'den bin 650 TL'ye çıktığını söylüyor. Özpınar, markalı projelerde ise bir yıl önce metrekaresi 2 bin 200 TL'den satışa çıkan yerlerin 3 bin 500 TL'yi bile gördüğünü söylüyor. Bölgedeki TOKİ projelerinde 70 bin TL'ye bile 1+1 bulunabilirken markalı projelerde 1+1 fiyatları 250 bin TL'ye kadar çıkıyor. 

Temapark değerleri artıracak

Özpınar, bölgedeki ticari hem de bireysel yatırımcıların Halkalı Temapark Disneyland projesine odaklandığını söyleyerek bu projenin tamamlanması hatta temelinin atılmasının bile bölgedeki değerleri etkileyeceğini söylüyor. Özpınar, "Halkalı'daki daire sahipleri evlerini satmak için bu projeyi bekliyor. Satış yapmak isteyen bir ev sahibi daha fazla prim beklentisiyle evini satmak yerine kiracısıyla kontratını uzattığını bize iletti. Bunun gibi çok fazla örnek var" diye konuştu. 

Atakent büyüyor

Bölgenin en çok hatta tek gelişmiş bölgesi olarak ise Atakent ön plana çıkıyor. Hem TOKİ projeleri hem de markalı projeler bu bölgede yoğunlaşıyor. Bölge konut stokunun yanı sıra sosyal projelerle de dikkat çekiyor. Projelerin içinde ya da dışında odaklanan AVM'ler genellikle butik özellikte. Bölgenin en büyük AVM'si ise Arena Park. Ancak Özpınar, hâlâ bölgenin ihtiyacını tam olarak karşılayacak büyüklükte bir AVM bulunmadığını da sözlerine ekliyor. 

Ulaşım projelerine ihtiyaç var

Halkalı, her ne kadar İstanbul'un merkezine uzak olsa da havalimanına 7 dakika mesafesiyle konum açısından avantaj oluşturuyor. 

Century 21 ofisi yetkili Naim Dalyan, bölgede toplu taşımanın gelişmiş olmasına rağmen büyük ulaşım projelerine ihtiyaç olduğunu kaydediyor. Halkalı'nın gelişmeye çok açık bir yer olduğuna da dikkat çeken Dalyan, "Türkiye'deki en büyük projeler burada. Üstelik bölgede hâlâ yeni projeler de yer olması yatırımcıların ilgisini artırıyor" diyor. Halkalı dev konut projeleriyle yatırımcıların ilgisini çekerken önümüzdeki dönemde yapılacak Temapark gibi projelerle de gelecek vaat ediyor.

304 bin TL'ye İstanbul Sarayları'nda yaşam imkânı

Sinpaş GYO'nun Halkalı'da bin 200 konuttan oluşan İstanbul Sarayları projesinde 1+1'den 6+1'e kadar değişen 62 farklı ev seçeneği yer alıyor. 119 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilen projede Hünkar Blokları'nda 147 ile 178 metrekarelik 3+1, Hanzade Blokları'nda 135 ile 153 metrekarelik 3+1, Hisar Residence'ta 75-84 metrekarelik 1+1, 111-119 metrekarelik 2+1, 129- 134 metrekarelik 2+1 ve 170-184 metrekarelik 3+1 konutlar yer alıyor.Koru Sarayları'nda 173-255 metrekare 4+1, Dolmabahçe Köşkü'nde 207 ile 313 metrekare aralığında k 4+1, Sultan Sarayları'nda 182-267 metrekarelik 4+1, Şehzade Sarayları'nda 208-315 metrekare aralığında 4+1 ev tipleri bulunuyor. Çırağan, Yıldız, Dolmabahçe, Fethipaşa ve Sultantepe Koruları, Kuzguncuk, Paşalimanı gibi semtlerin ye aldığı projede Barok Bahçe, Has Bahçe ve Mabeyn Bahçe gibi Osmanlı Bahçeleri proje sakinlerinin keyifli yürüyüşler yapması için tasarlanan sosyal alanlar da yer alıyor.

Daire sayısı 1.200 olarak belirten yetkililer fiyat aralığını 304 bin ile 1 milyon 493 bin TL değiştiğini söylüyor. Projenin teslim tarihi ise Ağustos 2012.



Sabah


Geri Dön