20 / 04 / 2024

Selahattin Keten: Yeni yasayla birlikte kentsel dönüşümün önü açıldı!

Selahattin Keten: Yeni yasayla birlikte kentsel dönüşümün önü açıldı!

İstanbul'un lüks bölgelerinde eski binaları yıkıp lüks konutlar yapan Selahattin Keten, son dönemde yasanın çıkmasıyla birlikte gelen talepleri karşılayamadıklarını söyledi. 20 şantiyesi bulunan Selahattin Keten, 300 lüks konut inşa ediyor...




Selahattin Keten, son dönemde inşaat maliyetlerin artmasının fiyatları etkileyebileceğine işaret ederek, yılın ikinci yarısında yüzde 5 ile 10 arasında artış yaşanabileceğini söyledi. Keten, özellikle demirdeki zamların fiyatları artıracağına işaret ederek, "Bizi dövizdeki artış fazla etkilemedi. Piyasa seçimi bekliyor ama parası «Un Tntf»n nlıvor. Satışlarımızda da çok ciddi sıkıntı yok" dedi. 


İstanbul'da Bağdat Caddesi ve Nişantaşı gibi lüks semtlerde eski binaları yıkıp yenilerini inşa eden Keten İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, 30 yıldır kentsel dönüşüm yaptıklarını söyledi. Selahattin Keten, yeni yasayla birlikte kentsel dönüşümün önünün açıldığını ve 2/3 kararıyla sürecin hızlandığını belirterek, "Bu yasa için çok geç bile kalındı. Aslında 1999 depreminin ardından hemen yasa çıkmalıydı. Ama geç de olsa yasa geldi ve dönüşümün önündeki engeller kalktı" dedi. 


DÖNÜŞÜM HIZLANDI 

Keten, kentsel dönüşümün hızlanmasına rağmen binaları yıkıp yeniden yapmamın kentin geleceği açısından bazı riskler taşıdığını vurgulayarak, "Kentsel dönüşüm projelerini ada bazmda yapmak gerek. Bina bazmda yaptığımız zaman verimli olmuyor" diye konuştu. 

Bunun yanı sıra kentsel dönüşümü bir rant olarak görmemek gerektiğinin altını çizen Keten, "Eski binalar yıkılıyor yerine gökdelenler dikiliyor. Yol, altyapı ve üstyapı yeterli değil. Gökdelenlerde nasıl yaşayacağız" uyarısını yaptı. 


'GÖKDELEN DİKMEDİK' 

Selahattin Keten, 30 yıldır dönüşüm gerçekleştirdiklerini ve hiçbir zaman gökdelen dikmediklerini ifade ederek, "İstanbul çok fazla suistimal ediliyor. Bunun önüne geçmek gerekiyor. Yoksa yaşayabileceğimiz bir kent olmayacak. Biz de ticaret yapıyoruz ama işi ranta dökmüyoruz. İmarı neyse ona harfiyen uyuyoruz" dedi. 


İNŞAATLAR SÜRÜYOR

Selahattin Keten, inşaatlara hızla devam ettiğinin ve İstanbul'da toplamda 20 şantiyesinin bulunduğunu vurgulayarak, ilk kez bu kadar çok inşaat yaptıklarını ifade etti. Keten, özellikle yasanın çıkmasıyla birlikte İstanbul'un her yerinden 'binamızı yıkın' teklifi aldıklarını söyledi. Gelen talepleri karşılayamadıklarını dile getiren Keten, "300 lüks daire yapıyoruz. Dönüşüm kapsamında gelen talepleri karşılayamıyoruz. İnsanlar bize güvendikleri için evlerini bizim yapmamızı istiyor" dedi. 

Selahattin Keten, en değerli bölgelerinde inşaat yapmaları nedeniyle lükse yöneldiklerini anlatarak, "istanbul'da lüks proje deyince Keten akla geliyor. Kaliteye yöneldiğimiz için bu algı oluştu. 

Lüksün sının yok. Kapı kollarını bile altından yapabiliyoruz. Diğer inşaat firmaları gibi toplu konut yapabilirdik ama şehrin merkezinde butik ve lüks konutlar yapmak hoşumuza gidiyor" dedi. 


Posta



Geri Dön