25 / 04 / 2024

Selamet Memiş, okul yaptırmak için arazi bağışladı!

Selamet Memiş, okul yaptırmak için arazi bağışladı!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 1788 metrekarelik arazisini Anadolu Öğretmen Lisesi yapılması için bağışlayan eğitim gönüllüsü kadınla protokol imzalandı



Bursa'da yaşayan 76 yaşındaki Selamet Memiş, ailesinden miras kalan Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki arazisini, 16 dersliği, 200 yatılı öğrenci yurdu ve spor salonu bulunacak Safranbolu Anadolu Öğretmen Lisesinin yapımı için bağışladı. Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin, Memiş'i ilçedeki evinde ziyaret ederek, araziyi bağışladığına yönelik protokol imzaladı.

Memiş, inşa edilecek okulda eğitim öğretim görecek çocukların ülkesine yararlı gençler olmasını dilediğini belirterek, "Onlar benim de evlatlarım olacak. Ben başka bir kentte yaşıyorum. Arazim boş duracağına böyle hayırlı bir işe yaraması beni mutlu etti" dedi. Kaymakam Azcan da bağışlanan arazinin yanında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait 8 bin metrekarelik daha alanın bulunduğunu, okulun bu iki alanda inşa edilebileceğini söyledi.

Lisenin şu anda eski bir binada hizmet verdiğini anlatan Azcan, şunları kaydetti: "Safranbolu'nun eğitim kalitesinin yükselmesinde önemli yeri bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi binasının fiziki koşullarının yetersizliği bazı sıkıntılara neden oluyordu. Hayırsever vatandaşımız sayesinde binayı buraya yaparak sorunu çözmüş olacağız. İnşa edilecek binada 16 derslikli okul, 200 yatılı öğrenci yurdu ve spor salonu olacak. En kısa zamanda Safranbolu AnadoluÖğretmen Lisesi modern binası hizmete girecek."
AA


Geri Dön