26 / 04 / 2024

Selçuk Ural'ın başı kira ve aidatları nedeniyle dertte!

Selçuk Ural'ın başı kira ve aidatları nedeniyle dertte!

Ali Eyüpoğlu, Milliyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde 'Kiracı Selçuk Ural'a ev sahibinden dava!' başlıklı yazıyı kaleme aldı. Kimin haklı, kimin haksız olduğu, yargının işi...



Kimin haklı, kimin haksız olduğu, yargının işi... Ancak ortada çıplak bir gerçek var, müzikte 45 yılı geride bırakan bir sanatçının kira ve apartman aidatları nedeniyle başı darda

Film yapımcısı bir dostum telefon açtı ve “Avukatımın elinde bir başka müvekkiline ait bir dava var, tam senlik ” dedi. Konu neymiş diye sorunca yapımcı dostum şu yanıtı verdi: “Selçuk Ural, aylardır kirasını ödemiyormuş. O yüzden ev sahibi mahkemeye vermiş onu. ”

3 Temmuz 'da meslek hayatının 45'inci yılını Kuruçeşme Arena 'da görkemli bir geceyle kutlayan Selçuk Ural 'ın ev sahibiyle mahkemelik olmasından çok, hala kirada oturuyor olması bana ilginç geldi.
Günümüzün yıldızları kısa sürede müzikten kazandıkları paralarla milyon dolarlık villalar, rezidanslar alabilirken 70-80 'lerde müzik dünyasında parmakla gösterilen birkaç şarkıcıdan biri olan Selçuk Ural, gerçekten de hala kirada oturuyor olabilir miydi
Doğrusunu öğrenmek için yapılacak şey belliydi. O yüzden de film ve dizi yapımcısı arkadaşıma, 'Avukatın hemen arasın beni' dedim. çok geçmeden aradı arkadaşımın avukatı... Ben sordum, o yanıtladı. Ertesi gün yüz yüze görüşmek için randevulaştık.

“18 aydır kira ödemiyor ”

 Avukat, Ural 'a gönderdikleri ihtar, ödeme emri ve açtıkları davaya ilişkin belgeleri de getirdi. Avukat Mustafa Hatırnaz, Ural 'la yaşadıkları süreci şöyle özetledi:
“Selçuk Ural, Levent 'te halen oturduğu dairenin sahibiydi. Selçuk Bey, kızının adına olan bu daireyi 2004 'te 275 bin dolara müvekkilim Neriman Ateşer 'e sattı. O zaman taraflar aralarında şöyle bir sözlü mutabakata vardı: Selçuk Bey, dairede kiracı olarak oturmaya devam edecekti. Öyle de oldu. Ancak Ural, aylık 2 bin TL olan kirayı ve apartman giderini ödememeye başlayınca müvekkilim mağdur oldu. çünkü bu daireyi alırken kredi kullanmıştı. Taksitlerin bir kısmını kira geliriyle karşılıyordu.   18 aydır kirasını alamayan Neriman Hanım, üstüne bir de kiracısı Ural 'ın aylarca ödemediği aidatlar yüzünden yönetimin icra takibiyle karşı karşıya kaldı.

45'inci sanat yılını kutladı

 'Sanatçıdır, ayıp olmasın diye, kirasını birkaç ay aksattı diye icra takibi yapmadığımız ya da hakkında dava açmadığımız Selçuk Ural, başlarda, ha şu gün, ha bugün diye bizi aylarca oyaladı. Sonra 3 Temmuz 'da kutladığı 45'inci Sanat Yılı gecesinden kazandığı parayla borcunu kapatacağını söyledi. O sözünde de durmadı. Bu sefer bana, 'Adam olacaksın, icraya gitmeyeceksin' şeklinde mesajlar atmaya başladı.

Selçuk Ural, gönderdiğimiz ihtarlara rağmen 36 bin liraya ulaşan kira borcunu ödemeyip, bir de ‘Ödenmemiş kira borcum yoktur ' diye itiraz edince İstanbul 7. Sulh Hukuk Mahkemesi 'nde hakkında tahliye davası açtık. ”


“ÖMÜR BOYU OTURACAKTIM AMA BENİ çIKARMAYA KALKTI ”

Ev sahibiyle ve apartmanla mahkemelik olan Selçuk Ural 'ın da bu konuda mutlaka söyleyecekleri vardı. Telefonla ulaşıp konuyu ilettiğim Ural 'ın söyledikleri   şunlardı:
“Ali'ciğim, apartmana olan borç ödendi. Ev sahibiyle aramızda ihtilaf var. İhtilafa düşmemizin sebebi de aramızdaki sözlü mutabakata rağmen beni çıkartmak istemesi. O daireyi ona 2004 'te ömür boyu kiracı olarak oturmak koşuluyle ben sattım. 3-4 yıl aramızda bir sorun çıkmadı. Kirasını banka hesabına yatırıyordum. Bana, ‘Kirayı bankaya ödediğin zaman bana gelir vergisi çıkıyor. Bundan sonra kirayı bana elden ver ' dedi. Sonra da elden verdiğim kiraları inkar edip, beni çıkarmak istedi. Olay artık yargıya intikal etti. İlk duruşma 3 Kasım 'da. Aslında çoktan boşaltacaktım daireyi, ama artık mahkeme sonuçlanıncaya kadar oturacağım burada. ”

Tarafların görüşleri böyle...

Artık bu saatten sonra kimin haklı, kimin haksız olduğu, yargının işi... Ama şöyle de çıplak bir gerçek var ortada. Miktarı ve sebebi ne olursa olsun sonuçta Selçuk Ural gibi müzikte 45 yılı geride bırakan bir sanatçının kira ve apartman aidatları nedeniyle başı darda.
Milliyet/Ali Eyüpoğlu


Geri Dön