29 / 03 / 2024

Sembol İnşaat Kazaksitan'da dünyanın en büyük çadırını yaptı

Sembol İnşaat Kazaksitan'da dünyanın en büyük çadırını yaptı

"Han Çadırı"nı yapan Türk müteahhitler, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'den övgü aldı



Kazakistan'ın başkenti Astana'da, dünyanın en büyük çadırı olarak nitelendirilen "Han Çadırı"nı yapan Türk müteahhitler, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'den övgü aldı

Nazarbayev, Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Üyeleri Fettah Tamince ile Aytekin Gültekin'e, "Kazakistan'ın yeniden imarında büyük bir özveri ile çalıştınız. Sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi. Tamince ve Gültekin, alışveriş ve eğlence merkezi olarak inşa edilen çadırın yaz aylarına kadar açılacağını söyledi. 180 bin metrekarelik Han Çadırı'nda, 41 bin metrekarelik mağaza alanının yanısıra hipermarket, cafe, restoran, golf sahası, yüzme havuzu, botanik bahçesi ve yapay plaj bulunyor. İngiliz mimar Norman Foster tarafından tasarlanan çadırın yanında konut, iş merkezi, okul, dini yapı, sağlık merkezi ve spor  tesisleri  yer alacak.
Milliyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Nazarbayev'den Han Çadırı'na övgü 
Kazakistan'ın başkenti Astana'ya 180 bin metrekarelik alanıyla dünyanın en büyük çadırı olarak nitelendirilen Han Çadırı'nı yapan Türk müteahhitler, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'den övgü aldı.

Han Çadırı inşaatını ziyaret eden Nazarbayev, Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Üyeleri Fettah Tamince ile Aytekin Gültekin'den, inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı. Nazarbayev "Kazakistan'ın imarında büyük özveri ile çalıştınız. Sizlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Tamince ve Gültekin de, inşaatın işlerin bitme noktasına geldiğini yaz aylarına kadar açılacağını söyledi.
Star


Geri Dön