19 / 04 / 2024

Sembol İnşaat'ın yaptığı Kazmedia Merkezi hizmet girdi!

Sembol İnşaat'ın yaptığı Kazmedia Merkezi hizmet girdi!

Orta Asyanın en büyük medya merkezi Astanada Türk müteahhitler tarafından inşaa edildi. Türk müteahhitlerin inşa ettiği medya merkezinin açılışı Kazak Cumhurbaşkanı Nazarbayev tarafından yapıldı



Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, bugün Sembol İnşaat şirketi tarafından başkent Astanaya kazandırılan Orta Asyanın en büyük medya merkezini hizmete açtı.

Kazakistanın tüm televizyon kanallarının burada hizmet vereceğini ifade eden Nazarbayev, "Kazmedia Merkezi" adı verilen binanın akıllı bina olarak dizayn edildiğini ve dünyanın en iyi ekipmanları ile donatıldığını söyledi.

Medyanın Kazakistanda rahat çalışması gerektiğini bu düşünce ile onlara rahat çalışma ortamı oluşturmak istediklerini belirten Nazarbayev, medya merkezini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Televizyon, drama, haber stüdyoları ile konser salonunu gezen Nazarbayev, binayı 10 ay gibi kısa bir sürede bitiren Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Eşbaşkanları Fettah Tamince ile Aytekin Gültekine de teşekkür etti.

Medya merkezinin 22. katından da şehrin panoramik manzaraları kullanılarak canlı programlar ile canlı yayınların yapılabileceği ifade edildi. Yeni medya merkezinde yer alması beklenen televizyon kanalları Khaba, Caspionet, Shalkar, Balapan, Kanal Avrasya, Madiniet olarak sıralanırken, ayrıca Kazak Radyo, Shalkar Radyo ve Radyo Astana da ilk etapta yeni binada hizmet verecek kurumlar arasında sayıldı. Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Gültekin de yaptığı açıklamada, bu yılın Ocak ayında binanın temelinin atıldığını ve 10,5 ay gibi kısa bir sürede inşaatı tamamladıklarını söyledi.

Binada 20 stüdyo bulunduğu, stüdyolardan 4ünün büyük yapımlar için düşünüldüğünü ifade eden Gültekin, Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile Kazak hükümetinin kendilerine gösterdiği güven sayesinde Kazakistana önemli eserler kazandırdıklarını kaydetti.

AA


Geri Dön