29 / 03 / 2024

Sephora, Tekin Acar'ın 19 mağazasını devralıyor!

Sephora, Tekin Acar'ın 19 mağazasını devralıyor!

Sephora, Tekin Acar Kozmetik Mağazacılık Ticaret AŞ'nin 19 mağazasını devralmak için başvuruda bulundu.



MERKEZİ Fransa'da bulunan Sephora Kozmetik, Tekin Acar Kozmetik Mağazacılık Ticaret AŞ'nin 19 mağazasını devralmak için Rekabet Kurumu’na başvurdu.


Konuya ilişkin kuruma yapılan bildirimde devir işlemi 19 mağzanın kira sözleşmeleri, belirli çalışanlar ve bazı ekipmanlarını kapsıyor. Edinilen bilgilere göre devri yapılacak 19 Tekin Acar şubesi İstanbul ve  Ankara  ve İzmir’de bulunan şirketin büyük mağazalarından oluşuyor. Bu arada Tekin Acar’ın, düşük verimli 11 mağazası için de kapatma kararı aldığı, şirketin geriye kalan 50 mağazası ile faaliyetine devam edeceği öğrenildi. Fransız Sephora'nın 33 ülkede 2 bin 300 mağazası bulunuyor. Tekin Acar, geçtiğimiz ocakta, kurlardaki artış ve ek vergilerden olumsuz etkilendiğini açıklamış, “İlk defa kiramı, aidatımı, maaşları ödemede zorlanıyorum. Başka işten kazandığım ne kadar varlığım varsa hepsini satıp bu işe koydum, sermaye artışı yaptım ama yetmiyor. Ben de George Soros değilim, benim için de buraya kadar” demişti. Tekin Acar’ın Türkiye genelinde 80 mağazası bulunuyor.


18.9 MİLYAR TL ÖDEDİLER

Diğer taraftan yabancıların Türk şirketlerini devralmak için 2016’da yaptığı yatırım tutarı bir önceki yıla kıyasla üçe katlanarak 18.9 milyar liraya ulaştı. AA muhabirinin Rekabet Kurumu verilerinden derlediği bilgilere göre, geçen yıl kurum tarafından özelleştirme ve kapsam dışı uygulamalarla birlikte toplam 209 birleşme ve devralma işlemi incelendi. Bu işlemlerden 34’ü tarafların tümü Türk yasalarına kurulmuş şirketler için yapıldı. 107 işlem yabancı ülke yasalarına göre iş başı yapmış şirketler için gerçekleştirildi.      


Hürriyet 


Geri Dön