20 / 04 / 2024

Serik Cuma Pazarı'na yeni proje!

Serik Cuma Pazarı'na yeni proje!

Atalya Serik'te yapılacak Cuma Pazarı'nın yeni projesi tanıtıldı. Başkan Ramazan Çalık, "Bu pazarımızdan sonra Serik'e Turizm Pazarı'nı da kazandıracağız. 2-3 ay içerisinde işlem ve ihaleleri bitirip Cuma Pazarı projemizi de 6 ay içinde hizmete açacağız" dedi.



ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde yapımı planlanan Cuma Pazarı için yeni projenin tanıtımı Belediye Başkanı Ramazan Çalık tarafından yapıldı.


Serik'te yeniden düzenlenecek Cuma Pazarı Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya, Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Pazarcılar Odası Başkanı Erdal Çam, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran, belediye başkan yardımcıları, Kökez Mahalle Muhtarı Hüseyin Demir ve esnaf katıldı.


Yeni projenin slayt sunumu sonrasında konuşan Başkan Ramazan Çalık, şunları söyledi:

"Serik'in yeni Cuma Pazarı Projesi'ni sizlere sunuyoruz. Bu pazarımızdan sonra Serik'e Turizm Pazarı'nı da kazandıracağız. 2-3 ay içerisinde işlem ve ihaleleri bitirip Cuma Pazarı projemizi de 6 ay içinde hizmete açmayı hedefliyoruz. Çünkü Serik'imizde üniversitelerimizle birlikte öğrenci sayısı çok artacak bu da esnafımıza yansıyacak. Yine turistlerin gelmesiyle esnafımız kazanacak. Yeni Cuma Pazarı'nın kurulacağı Kızderesi bölgesinde uygulanacak proje, çok amaçlı olacak. Cuma günü pazar kurulacak. Diğer günler yol ve otopark olarak kullanılacak. Yine yeşil alan ve sosyal alanları ile yaşam alanı bölgesi olacak. Ayrıca burada nişan, düğün mevlüt gibi törenler de yapılabilecek. Ayrıca burada 25-30 kadar sabit esnaf için işyeri olacak. Biz en kısa zamanda ihalemizi yapıp Serik'imizi, pazarcılarımızı ve vatandaşımızı modern bir yatırımla buluşturacağız."


Başkan Çalık, fikirlerini aldığı pazarcı esnafına da "Siz projeye 'tamam' diyorsanız, biz en kısa sürede ihalesini yapacağız" dedi. 


Pazarcılar Odası Başkanı Erdal Çam, esnafa desteklerinden dolayı Başkan Çalık'a plaketle teşekkür etti.

Yeni Cuma Pazarı Projesi tamamlandığında kayıtlı 460 pazar esnafına kura yoluyla dağıtım yapılacak. 500 esnaf kapasiteli proje yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda olacak. Pazar yerinin genişliği ise yaklaşık 25 metre civarında olacak. Üstü orta kısmı sabit kapalı olacak olan pazar yerinin, kenar kısımları ise açılır kapanır olacak. Pazar yerinde meydan, kafeler ve yeşil alanlar da yer alacak.


Hürriyet


Geri Dön