26 / 04 / 2024

Serik Hükümet Konağı arsasının tapusu alındı!

Serik Hükümet Konağı arsasının tapusu alındı!

Antalya Serik Kaymakamlığı Hükümet Konağı yapılması planlanan arsanın tapusu gerçekleşen imza töreniyle Serik Kaymakamlığı'na teslim edildi.



Antalya Serik Kaymakamlığı Hükümet Konağı yapılması planlanan arsanın tapusunu teslim alındı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Serik ilçesi çevre yolu üzerinde yer alan Adliye Sarayı'nın hemen yanındaki mülkiyeti Antbirlik'e ait olan arsa, gerçekleşen imza töreniyle takas yapılıp Serik Kaymakamlığı'na teslim edildi. Tapu Müdürlüğü'nde gerçekleşen imza törenine Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz ve Milli Emlak Müdürü Adnan Öztürk katıldı. Karşılıklı imzaların ardından Tapu Müdürlüğünce takas yapılan arsaların tapuları verildi.

Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, ilçenin en önemli meseleleri arasında yer alan Hükümet Konağı yeri olduğundan bahsetti. Kaymakamlık, Milli Emlak Müdürlüğü, Antbirlik, belediye ve diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte tapusunu aldıkları yere karar verdiklerini anlatan Kurdoğlu, Antbirlik ile karşılıklı arsa takasına girdiklerini ifade etti. Bu çalışmaların yaklaşık 4 ay boyunca devam ettiğini söyleyen Kaymakam Kurdoğlu, "Bugün neticelendi. Buna sayın bakanlarımızın, milletvekillerimiz, Antbirlik başkanımızın bu işin hızlandırılmasında emekleri oldu. Kendilerine katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz. Arsanın takasını yaptıkları için ^mutluyuz. İnşallah devamını getirerek binamızı oraya yaparız. Kamu kurum ve kuruluşlarımız göçebe olmaktan kurtulurlar. Serik ilçesi hükümet binası halkımıza daha iyi hizmet verir. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Hükümet binasına 16 ayrı birim yerleşecek. Emniyet Müdürlüğü binası müstakil olacak. Arazimizin 8 bin 600 metre karesini Antbirlik'ten 900 metrekaresini de belediyeden aldık. Toplamda 9 bin 600 metrekare bir arsa olacak. Antbirlik ile karşılıklı takas yapıldı. Bundan sonra şu anda imar planı değişiklikleri devam ediyor. Önümüzdeki aylarda bitirip mayıs ayında yazımızı Ankara'ya ulaştırmamız lazım ki 2021 yılı yatırım planına alınsın" şeklinde konuştu.

Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz ise "Sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katkıları ile ilçemize yapılacak olan yeni Hükümet Konağı binası için arsaların takasını bugün itibariyle gerçekleştirdik. Her iki tarafa da hayırlı olsun" açıklamasında bulundu.


Geri Dön