20 / 04 / 2024

Serik sahilindeki 22 işletme tahliye edilecek!

Serik sahilindeki 22 işletme tahliye edilecek!

Antalya'nın Serik ilçesinde usulsüz olarak tahsis edildiği açıklanan günübirlik 22 işletmenin tahliye edilmesi kararlaştırıldı.



Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Antalya'nın Serik Belediyesi'ne tahsis edilen Belek ve Kadriye sahil kenarında bulunan alanların, belediye tarafından sözleşme hükümlerine aykırı olarak üçüncü kişilere kiralanması ve kaçak yapılar nedeniyle tahsis edilmesi 2013 yılında iptal edildi.

Tahsisine kararşı alanda 22 işletmenin günübirlik olarak faaliyetlerine devam ettiklerini inceleyen bakanlık, tahsis iptal kararının uygunlaması ve işletmelerin kaldırılması amacıyla Antalya Valiliği aracılığıyla Serik Belediyesi'ne tahliye emri verdi. 

Serik Belediye Zabıta Müdürlüğü birimi tarafından 22 işletmeye verilen tebligatla tahliyelerin 13 Aralık'a kadar devam edeceği kaydedildi.

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, bakanlığın Belek ve Kadriye'de bulunan günübirlik tesislerde yer alan işletmelerin tahliyesi hakkında karar verdiğini söyledi.

Uygulayıcı olduklarını ve gelen kararı yerine getirmek hakkında kararlı olduklarını sözlerine ekleyen Aputkan, şunları söyledi:

"Bundan sonra biz ne yapabiliriz? Buraları halka nasıl kazandırabiliriz? Bunu konuşmamız lazım. Bakanlık birkaç gün önce bize yazı gönderdi. Buralarda bulunan esnafların tahliye edilmesi gerekiyor. Biz de esnafımıza süre verdik. Cuma günü tahliye edilmesi gerekiyor. Buraları tahsisten önceki duruma geri getireceğiz. Esnafımızın zor durumda olduğunu biliyorum. Ancak, kiralama sözleşmelerine baktığımızda, özellikle tahsisin bakanlıkça iptal edildiğini, tahliye işlemi istendiğinde herhangi bir hak iddia edilemeyeceği hüküm maddesi konulmuş. Kiralayanların da bundan haberi var. Bizim vereceğimiz kararlar hukuki olmalı." 


Geri Dön