27 / 04 / 2024

Servet GYO, ilk yurtdışı yatırımı için Almanya’yı seçti!

Servet GYO, ilk yurtdışı yatırımı için Almanya’yı seçti!

SİNPAŞ Holding’in iştiraki Servet GYO, ilk yurtdışı yatırımı için Almanya’yı seçti. Şirket, Frankfurt’ta yer alan ve 291 bin metrekare kiralabilir alanı olan Neckermann-Area tesisini 60 milyon Euro’ya satın aldı...



SİNPAŞ Holding’in iştiraki Servet GYO, ilk yurtdışı yatırımı için Almanya’yı seçti. Şirket, Frankfurt’ta yer alan ve 291 bin metrekare kiralabilir alanı olan Neckermann-Area tesisini 60 milyon Euro’ya satın aldı.


SİNPAŞ Holding’in ticari gayrimenkul yatırımı yapan şirketlerinden Servet GYO, Frankfurt’ta 291 bin metrekare kiralanabilir alana sahip tesisi arsasıyla birlikte satın aldı. İflas eden perakende firması Neckermann’ın faaliyet gösterdiği binayı İngiliz fon şirketinden satın alan Servet GYO bu yatırım için 60 milyon Euro bütçe ayırdı.


15 MİLYON EURO KİRA


Mayıs 2013’te halka açılan Servet GYO’da Genel Müdürlüğünü, Holding Başkanı Avni Çelik’in yeğeni, Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çelik’in de kardeşi olan Mahmut Sefa Çelik üstleniyor. Frankfurt’un Avrupa’nın en yoğun iş merkezi olduğuna dikkat çeken Mahmut Sefa Çelik, yaptıkları yatırımla Türkiye’nin yanı sıra Çin, ABD ve Kanada gibi ülkelerde dış ticaret yapan şirketlere kiralama hizmeti vereceklerini söyledi. Tesisin yüzde 27’sinin dolu olduğunu belirten Çelik, “Depo alanlarının metrekare kiralama bedeli 8-11 Euro, ofislerin ise 10-14 Euro aralığında değişiyor. Yıl sonuna kadar 4 milyon Euro, tesis yüzde 95 dolunca ise yıllık 15 milyon Euro kira getirisi bekliyoruz. Tekstil, bilişim ve sağlık alanında ihracat yapan şirketler için uygun bir tesis. Ayıca ilave yapı hakkımız da var” dedi. Çelik, OSWE adını verdikleri tesise yaptıkları yatırımın 5-6 yılda geri dönüş beklediklerini dile getirdi. 


ALMANLAR BOZULDU


Avrupa Merkez Bankası’na komşu olan tesis lokasyonu ve büyüklüğü ile dikkat çekiyor. Türkiye’den bu tarz bir yatırım beklemeyen Almanların, tesisi ve mülkiyeti bir Türk şirketinin satın almasından rahatsız olduğu konuşuluyor. Mahmut Sefa Çelik, 70’li yıllarda Almanya’ya giden Türk işçilerin bu arazideki firmalarda çalıştığını dile getirdi.

4 milyarlık portföy

SİNPAŞ’ın GYO alanında üç şirketle faaliyet gösterdiğini, üç şirketin toplam portföy büyüklüğünün 4 milyar liraya yakın olduğunu belirten Mahmut Sefa Çelik, Servet GYO’yu gelecek 10 yılda en büyük GYO haline getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.


Gülistan Alagöz/ Hürriyet Gazetesi 


Geri Dön