19 / 04 / 2024

Setur 'Turizmde Erişilebilirlik Semineri' düzenledi!

Setur 'Turizmde Erişilebilirlik Semineri' düzenledi!

SETUR Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Selen Sözer “Türkiye’de yaşayan 200 binden fazla görme engellinin erişebileceği engelsiz.setur.com.tr’yi açarak sektörde bir ilki gerçekleştirdik dedi...



SETUR, Engelsiz Erişim Derneği tarafından Yedinci Kemal Özceyhan Semineri kapsamında düzenlenen ‘Turizmde Erişilebilirlik Semineri’nde Engelsiz Erişim Derneği üyelerinin taleplerini dinledi.


Setur’un faaliyet gösterdiği alanlarda ihtiyaçları göz önünde bulundurduklarını ifade eden Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Selen Sözer “Türkiye’de yaşayan 200 binden fazla görme engellinin erişebileceği engelsiz.setur.com.tr’yi açarak sektörde bir ilki gerçekleştirdik. Toplamda 600’e yakın tesise ait binlerce görseli betimledik. Böylelikle görme engelli misafirlerimizin ilk kez tesisleri hayal edebilecekleri bir site oluşturduk. Bu toplantı ile almış olduğumuz görüşlerle yakın zamanda mevcut sitemizi de görme engelli misafirlerimizin kullanımına uygun hale getireceğiz” dedi. Engelsiz Erişim Derneği Başkanı Adem Vural da “Bizler hayatın her alanından eşit yararlanmak istiyor, erişilebilirlik kriterleri doğrultusunda yaşamayı arzu ediyoruz. Son dönemlerde ortaya çıkan engelliler için özel tasarlanan tatil köyleri vb. uygulamaları doğru bulmuyoruz. Mevcut turizm yatırımlarında engellilerin rahat kullanabileceği değişikliklere gidilmesini destekliyoruz” dedi.


Hürriyet 


Geri Dön