27 / 04 / 2024

Severoğlu İnşaat hedef büyüttü!

Severoğlu İnşaat hedef büyüttü!

Severoğlu Mimarlık Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ceren Severoğlu Uğurluer, Gaziantep'te ses getirecek bir işbirliğine hazırlandıklarını söyledi



Gaziantep'in en eski mimarlık ve inşaat bürolarından biri olan Severoğlu Mimarlık, 25 yıllık deneyimini yeni bir ortaklık ve işbirliğiyle taçlandırıyor, Firmanın kurucusu olan babasının izinden giderek yüksek mimar olan Severoğlu Mimarlık Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ceren Severoğlu Uğurluer, Gaziantep'te ses getirecek bir işbirliğine imza attıklarını, uluslararası alanda aldığı ödüllerle tanınan ve Türkiye'nin en prestijli mobilya markalarından biri olan Nurus'un bayisi olarak Gaziantep Nurus mağazasını açacaklarını söyledi. Ceren Severoğlu Uğurluer, çalışmalarıyla ilgili olarak şu bilgileri veriyor:

Severoğlu İnşaat ne zaman, nasıl kuruldu?

Severoğlu İnşaat 1984 yılında babam Bekir Sıtkı Severoğlu tarafından kuruldu. Gaziantep dışında bir de Bodrum'da şubemiz var. Yıllardan bu yana Gaziantep ve birçok şehirde mimari proje, dekorasyon ve müteahhitlik konusunda hizmet veriyoruz. Kadromuzda mimar ve mühendisler var. Yaklaşık 1 kişilik bir ekiple çalışıyoruz.

Siz ne kadar zamandır  şirkette görev yapıyorsunuz?
Benim lisans eğitimim mimarlık üzerine. Çukurova Üniversitesinde mimarlık okudum ve eğitimimi birincilikle tamamladım. Gaziantep'te olduğum için şirketimizin çalışmalarına da katıldım.  O dönem yaptığım çalışmalar bana iç mimarlık konusuna eğilimim olduğunu gösterdi. Bunun üzerine İtalya'da Domus Akademi'de iç mekan tasarımı konusunda çalıştım. Milano'da Studio Castiglioni'de iç mekan aydınlaması konusunda uzmanlaştım. Aynı zamanda tez konum ofisler ve çalışma ortamları üzerineydi.

2006'da Gazıantep'e dönünce Severoğlu İnşaat için çalışmaya başladım.

İlk ve en önemi projeleriniz hangisi?
Döndükten som ilk yaptığım çalışmalardan biri 10 yıllık bir o:a olan Gaziantep Graa: Otel'in komple yenilenmesi oldu. Projeler çizildi, dekorasyon yeniden baştan aşağı değiştirildi. Binada sadece duvarlar kaldı. Otelin içini tamamen yeniliyoruz. Her şeyi bütün detaylarına kadar ele alıyoruz. Bu proje bir iki sene daha sürecek.

Önemli bir başka projemiz de Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nin yönetim binası oldu. Açılan ihaleye katıldık ve biz kazandık. Binanın iç mekan projelerini hazırlayıp teslim ettik. Bunların yanında birçok önemli firmanın idari bina, mağaza ve ofis çalışmalarını ve inşaatlarını yürütüyoruz.

Gaziantep'te mimarlık ve tasarım sektörünün genel görünümü nasıl?
İnsanların yaşadıkları mekanları güzelleştirme arzusu artmaya başladı.. Bundan 10 yıl önce tasanm konusunda kafa yorulmayan kentte şimdi evlerde bile tasarımın nasıl yapılacağı düşünülmeye başlandı. Bence sektörün geleceği parlak.

İnşaat sektöründe durum ne?

 İnşaat sektörü gelişiyor ama biz her projede değil, doğru projeler içerisinde olmak istiyoruz. Gaziantep doğudan göç alan bir şehir olduğu için inşaat sektörü yükselişte. Sektörde bu konuda eğitimi olmadığı halde çalışma yürüten inşaat firmaları kontrolsüz bir şekilde arttı. Konut yapımıyla ilgili en önemli şey arsa fiyatları. Gaziantep'te, İstanbul'da ya da Bodrum'da maliyetler değişiyor. Piyasaya somadan dahil olanların arsalara gereğinden fazla fiyat biçmesi burada sorun yaratıyor. İnşaat sektörünü krize sokan sebeplerden birisi de bu. Gaziantep'de 30 yıldır iş yapan müteahhitler gelişmeleri geriden takip eder oldular.

Bodrum'da neler yapıyorsunuz?

Bodrum şubemiz aracılığıyla Yalıkavak'ta 2 lüks tatil sitesini yeni tamamladık. Projenin adı Secret Paradise. cak.

Şu anda gündeminizde neler var?

En önemli projemiz Nurus'u Gaziantep'e getirmek. Onlar bu bölgede birlikte çalışacakları bir partner arayışına girince araştırma yapmışlar ve bizi bulmuşlar. Şimdi birlikte Gaziantep Nurus mağazasını açacağız. Nurus konusunda ödül almış, Türkiye'nin önemli mobilya firmalarından biri. Kuruluşu 1927 yılına dayanıyor. Zaten bu çalışmalardan önce ürünlerini severek kullandığım ve tavsiye ettiğim bir markaydı. Nurus bayilik anlaşmamız Gaziantep'te geçerli ama bayisi olmayan kentlere de hizmet vereceğiz.

Neden Nurus'la işbirliğini tercih ettiniz?

Nurus, uluslararası standartlarda üretim yapan, kaliteyi öne çıkaran, çağdaş bir marka. Güvenlik ve dayanıklılık, Avrupa ülkelerinde normlarla belirlenmiş standartlardır. Nurus, bu standartları baz alarak üretim yapıyor. Nurus ürünleri dünya çapında 30'un üzerinde bayide satışa sunuluyor. Kaliteli ofis çözümlerinden oluşan Nurus ürünlerim Microsoft, Unilever, Nokia, Ericcson, Vodafone, Siemens, Volkswagen, HSBC, Dexia, Ford gibi dünya devleri kullanıyor.

Nurus'un mobilya üretimindeki genel çizgisi nedir?

Günümüz  çalışma ortamları çok katlı, yüksek binalarda yer alabiliyor ya da çalışanlar, uzun saatlerini masa başında geçirmek zorunda kalabiliyor. Her insanın fizyolojik özellikleri farklıdır ve kullandığınız ofis mobilyaları vücut yapınıza uygun değilse, uzun süre kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Nurus ergonomik ürünler tasarlayıp kaliteli malzemeyle üretiyor. Ofis ve çalışma ortamları için sağlıklı çözümler sunuyor.

Ayrıca, depremlerin ardından çalışma ortamlarında can güvenliğini sağlayan şeyin ofis mobilyaları olduğu görülmüş. Yüksek binalardaki çalışma ortamları için de yangın büyük bir risk oluşturuyor. Örneğin, içinde önemli evrak ve dokümanların konulduğu bir dolabın malzemesi ve oturduğunuz koltuğun kumaşı yangına ve sürtünmeye dayanıklı olmalı. Nurus doğayla dost, geri dönüşümü olan malzemeler kullanıyor ve üretiminin hiçbir aşamasında doğaya zarar vermiyor.

Nurus, Türkiye'deki pek çok uluslararası firmanın mobilya tedarikçisi. Tüm uluslararası büyük firmalarda olduğu gibi Nurus'ta da tasanm ön planda tutuluyor. 15 ödülle Nurus, Türkiye'de en çok uluslararası tasanm ödülüne sahip olma rekorunu da elinde tutuyor.

Nurus'la işbirliğiniz nasıl yürüyecek?

Gaziantep ve bölgeye hizmet verecek olan mağazamızdan her tür proje, taahhüt ve perakende satışlar yönetilecek. Mağazaya gelen müşteriler stoklu bir ürünü hemen satın alabilecekleri gibi, mimarlar ve yatırımcılar büyük ofis veya otel projelerinde mobilyayla ilgili her türlü projelendirme hizmetini de bu mağazadan alabilecekler. Mimarlar, tasarımcılar ve bu konulara ilgi duyan müşteriler için hazırlanmış tasanm kitaplarından oluşan büyük bir kütüphanede hem araştırma yapabilecek, hem de keyifli vakit geçirebilecekler.
Sibel KÖKLÜ/Capital


Geri Dön