29 / 03 / 2024

Seydişehir Atık Su ve Arıtma Tesisi inşaatı sürüyor!

Seydişehir Atık Su ve Arıtma Tesisi inşaatı sürüyor!

Avrupa Birliği (AB) projesi olarak başlatılan ve yıllardır hayata geçirilemeyen atık su tesisi projesi, Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın girişimleri sonucu hayata geçiyor.



Avrupa Birliği (AB) projesi olarak başlatılan ve yıllardır hayata geçirilemeyen atık su tesisi projesi Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın girişimleri sonucu hayata geçiyor.


İhalesi yapılarak inşaat çalışmalarına başlanılan Seydişehir Atık Su ve Arıtma Tesisinde çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, tesisin 2016 yılı Kasım ayı içerisinde tamamlanacağını kaydetti.


Seydişehir Belediyesi’nin 1871 yılında kurulmasına rağmen pis su arıtma tesislerine sahip olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Avrupa Birliği Projesi olarak daha önce yapılan bu projenin ihalesi yapıldı. Şu anda hayata geçti. Proje uygulamaya başladı. 50 Bin metrekarelik alana kurulmuş olan su arıtma tesisinin maliyet olarak 8 milyon 875 Euro’luk bir proje. İnşallah bir anormallik olmaz ise gelecek yıl bu vakitler pis su arıtma tesisleri burada faaliyete başlamış olacak” dedi.


Atık Su Tesislerinde arıtılan suların tarım alanlarının sulanmasında kullanılacağı kaydeden Başkan Tutal, “Yaklaşık olarak yüzde 98 oranında suyun arıtılması sağlanacak ve bu bölgede sulamada kullanılacak. Diğer kalan kısımları ise gübre olarak kullanılacak. Burada herhangi bir çevreye zarar vermeyecek. Teknolojinin son noktasında kurulmuş olan bir proje. Seydişehir’e hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.


Yapım çalışmaları diken içi mevkiinde başlatılan Atık Su Arıtma Tesislerinin yapımını 2 İngiliz, 1 Fransız ve 1 Türk firmasından oluşan konsorsiyumun üstlendiği öğrenildi.


Hürriyet Yerel



Haber Çumra Postası Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçede inşası devam eden Atık Su ve Arıtma Tesisi'nin 2016'da tamamlanacağını kaydetti. Tutal, ilçenin Diken İçi mevkisinde inşası süren tesiste incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Tutal, arıtılan suyun tarım alanlarında kullanılacağını söyledi. Tesisin yapımını İngiliz, Fransız ve Türk firmalarının üstlendiğine dikkati çeken Tutal, "50 bin metrekarelik alana kurulmuş olan su arıtma tesisinin maliyeti 8 milyon 875 avro. İnşallah gelecek yıl sonunda faaliyete geçmiş olacak" dedi. 


Çumra Postası


Geri Dön