29 / 03 / 2024

Seyhan Beşocak Mahallesi'nde evler kamulaştırılacak mı?

Seyhan Beşocak Mahallesi'nde evler kamulaştırılacak mı?

Seyhan Belediyesi tarafından evleri kamulaştırılmak istenen vatandaşlar, istimlâk bedelleri karşısında şok oldu. Önerilen rakamları beğenmeyen vatandaşlar, Başkan Karalar'ı insaflı olmaya davet etti.



Seyhan Belediyesi'nin Hürriyet Semt Pazarı'na daha çağdaş bir kimlik kazandırmak için Beşocak Mahallesi'nde yapmak istediği kamulaştırma çalışması, istimlâk bedellerinin düşük olması yüzünden tıkanma noktasına geldi. Seyhan Belediyesi, kamulaştırma bedellerini yasanın öngördüğü şekilde belirlendiğini açıklarken, vatandaşlar teklif edilen rakamları çok az buldu. CHP'li Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan elini vicdanına koyarak hareket etmesini isteyen Mirza Aslancı (44), "Teklif edilen para çok az. Ölürüm de evimi satmam" dedi. 


4 KATLI BİNAYA 269 BİN TL 

Mahalledeki 4 katlı evine Seyhan Belediyesi'nin 269 bin lira kamulaştırma bedeli belirlediği söyleyen Mirza Aslancı, "Biri dubleks 4 daire ve bir işyerine bu fiyat verilir mi? Bu binayı bankadan kredi çekerek eşimden dostumdan borçlanarak yaptım. Arsasıyla bana maliyeti 500 bin lirayı geçti. 4 daire ve işyerimi alıp bana verecekleri 269 bin liraya başımı sokacak bir evi zor alırım. Biz hak ettiğimizin çok fazlasını istemiyoruz. Ama piyasa koşullarına göre ellerini vicdanlarına koyup evlerimizi, işyerlerimizi öyle kamulaştırsınlar. El insaf" diye konuştu. 


"SEVİYORUZ, SAYIYORUZ" 

CHP'li Başkan Zeydan Karalar'ın sürekli emekten ve emekçiden yana olduğunu söylediğini hatırlatan Adem Malak (47) ise tepkisini şöyle dile getirdi: "Benim de 2 katlı ev ve işyerime 167 bin lira bedel biçtiler. Emeğimizin hakkı bu mu? Başkanımızı seviyoruz, sayıyoruz. Yapacağı semt pazarı fikrini de destekliyoruz. Ancak kamulaştırma bedelleri daha hakkaniyetli olmalı. Festivallere, kültürel etkinliklere dünyanın parası ödeniyor. Bizim onlar kadar değerimiz yok mu?" 


"ÖLÜRÜM DE SATMAM": 

Yaşadıkları sorunlardan dolayı huzurlarının kaçtığını anlatan Mirza Aslancı, "9'u okuyan 10 çocuğum var. Ben bu binayı satmak için değil çocuklarımla birlikte huzurlu bir şekilde yaşamak için yaptım. Verecekleri parayla böyle bir binayı satın almam ya da yenisini yaptırmam mümkün değil. Hiç kimsenin huzurumuzu bozmaya hakkı yok. Ya vicdanlı bir fiyat verirler ya da kamulaştırmaktan vazgeçerler. Ölürüm de evimi satmam" şeklinde konuştu.



Sabah Günay


Geri Dön