25 / 04 / 2024

Seyhan'daki dönüşümü Adanalı müteahhitler yapacak!

Seyhan'daki dönüşümü Adanalı müteahhitler yapacak!

Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Şehmus Uçar:"Bizim en büyük projelerimizden biri Yeşil Seyhan olarak adlandırdığımız kentsel dönüşüm projesi. Seyhan'a TOKİ'yi sokmayacağız. Seyhan'da Adana'daki müteahhitlerimizle çalışacağız." dedi.



Gazete Günaydın, Milliyetçi Hareket Partisi Seyhan Belediye Başkan A. Adayı Şehmus Uçar'la dolu dolu bir röportaj gerçekleştirdi. Seçimlere uzunca bir süre olmasına rağmen saha çalışmalarına başlamasının sebeplerini, Seyhan'ın sorunlarını, ilçeye dair projelerini ve daha birçok konunun konuşulduğu röportaj şöyle;


Öncelikle sizi tanıyalım...


1972 Bismil doğumlu sırasıyla Toros ilkokulu, Beş ocak ortaokulu Anafartalar lisesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi, Rize meslek yüksekokulu işletme bölümü mezunuyu.m Askerliğimi Amasya ve Ağrı Eleşkirt'te tamamladım. Özel bir akaryakıt şirketinde üst düzey yöneticilik  yapmaktayım. Siyasette ilk olarak 1994 yılında Rize ülkü ocaklarına gitmeyle başladım. Rize ülkü ocaklarında görev aldım. Daha sonra 2007 ve 2011 yılları arasında MHP Seyhan ilçe yönetim kurulunda çeşitli görevler aldım 2011 yılında milletvekili adayı oldum daha sonra 2011-2014 yılları arasında Seyhan ilçe başkan yardımcısı-Muhasiplik görevinde bulundum. 2014 yılında MHP Seyhan Meclis üyesi,  Adana  İmar A.Ş. yönetim kurulu üyesi ve Adana Büyükşehir Belediyespor asbaşkanı oldum. İşlerimin yoğunluğu ve parti içerisindeki görevlerimin fazlalığı nedeni ile ilk önce meclis üyeliğinden ve daha sonrasında asbaşkanlık görevlerimden istifa ettim. Evli ve 2 çocuk babasıyım.35 yıldan beri Seyhan'da ikamet etmekteyim


2019 Yerel Seçimleri'ne uzunca bir süre var.Neden bu kadar erken yola çıktınız?


GİRİLMEDİK EV, SIKILMADIK EL BIRAKMAYACAĞIZ


Erken çıkmamızın birkaç sebebi var. Seçime kısa bir süre kala aday adayları yola çıkar bizler daha samimi olarak yola çıktık. Vatandaşlarımızın üzüntülerinde sevinçlerinde yanlarında olabilmek için samimiyetle yola çıktık. Artık vatandaşlarımızın seçimlere üç beş aya kala sahada çalışan adaylara itibar etmiyorlar ki ben de bu konuda onlarla hem fikirim. Milletin yanına gittiğiniz zaman millet size şuan geliyorsunuz sonrasında yoksunuz diyor. Ayrıca Seyhan çok büyük bir ilçe. Seyhan'ı karış karış, ev ev gezmek için ve tokalaşmadık el bırakmamak için erkenden yola çıktık.


Milliyetçi Hareket Partisi il,ilçe teşkilatları, mevcut MHP'li belediye başkanlarının bakışı nasıl? Yola çıkmanıza destek ya da tepkileri nasıl oldu?


HEDEFİMİZ SEYHAN'I KAZANMAK


Biz yola çıkarken ilk önce partimizin düşüncelerini, genel başkanımızın düşüncelerinde ne kadar haklı olduğunu, partimizin Türkiye'nin teminatı olduğunu anlattık. Bundan dolayı il, ilçe teşkilat başkanlarımız ve Milliyetçi Hareket Partili belediye başkanlarımız bu tutumumdan memnunlar. Biz sadece kendimizi değil ülkemizi de düşünmek zorundayız.  Elbette ilerleyen zamanlarda aday adayları yola çıkacaktır; onlarla tatlı bir rekabet içerisinde sürdüreceğiz çalışmalarımızı. Adayımız kim olursa olsun hedefimiz Seyhan'ı kazanmak. Ben iddia ediyorum ki önce aday olup sonra da belediye başkanı olup Seyhan'ı genel başkanımıza armağan edeceğim.


Seyhan'da gördüğünüz eksiklik, yanlışlıklar neler?


Biliyorsunuz  Seyhan 1989'da ilçe oldu. Zeydan Karalar 6. belediye başkanı. Maalesef 6 başkan da Seyhan'a hiç bir yatırım yapmamış. Seyhanlı vatandaşlarımız bunun bilincinde. Bizim amacımız kanalizasyon yapmak, asfaltlama değil bunlar zaten asli hizmetler. Seyhan'ın çok fazla sorunu var.


Seyhan'a dair projeleriniz neler?


SORUNLARI TESPİT ETTİK


Üniversitede oluşturduğumuz bir ekibimiz var. Seyhan'ın 96 mahallesini inceledik ve sorunları tespit ettik. Belediye başkanı olduktan sonra koltuğa oturup Seyhan'ın sorunlarını bu sorunlara çözüm önerilerini düşünmeyeceğiz, şimdiden bu sorunları tespit ettik raporladık.


TOKİ'Yİ SEYHAN'A SOKMAYACAĞIZ


Bizim en büyük projelerimizden biri Yeşil Seyhan olarak adlandırdığımız kentsel dönüşüm projesi. Seyhan'a TOKİ'yi sokmayacağız. Seyhan'da Adana'daki müteahhitlerimizle çalışacağız. Bina yıkıp yerine yeni bina yapmak kentsel dönüşüm değildir bu yalnızca yenileme yapmaktır. Kentsel dönüşümde bunun içerisinde sosyal projeler ve halka hizmet edecek her ayrıntıyı koyacağız. Bu kentsel dönüşüm projesinde Adanalı müteahhitlerimizle çalışacağımız için işsizliği de bir nebze olsun indirmiş olacağız. Biliyorsunuz Adana işsizlikte Türkiye'nin zirvesinde.


Spor kulüplerinde de görev almış bir isimsiniz...Seyhan Belediye Başkanı olduktan sonra spor kulüpleri için ne yapmayı düşünüyorsunuz? Projeleriniz neler?


HER MAHALLEYE BİR SPOR TESİSİ


Seyhan Belediye Başkanı olduktan sonra 96 mahallemizde de spor tesisi olacak. Mahallenin büyüklüğüne koşullara göre... Burada amacımız reklam değil çocuklarımızın faaliyette olması. Ayrıca bir spor köyü projemiz var; Türkiye'ye örnek olacak bir proje. Yaklaşık 250 dönüm üzerine, iki beş yıldızlı otelin, 8 antrenman sahası, 1 futbol sahası, yüzme havuzu, kapalı spor salonu gibi içerisinde birçok tesisi barındıracak bir spor köyü kuracağız. Özellikle süper ligde ve yurt dışında mücadele eden spor kulüplerini buraya çekerek hem ilçe ekonomisine hem de kent ekonomisine katkı sağlayacağız.


YÖNETİNİ AMATÖR KULÜPLERE VERECEĞİZ


Biz buranın yönetimini amatör spor kulüplerinden oluşacak bir yönetime teslim edecek ve buradan gelen geliri ilçedeki tüm amatör spor kulüplerine eşit şekilde dağıtacağız. Marka olma yolunda bu gibi projelere ihtiyacımız var.


Seyhan'ın güney mahalleri etnik köken olarak farklı olan vatandaşlardan oluşuyor. Kozmopolit bir ilçe Seyhan... MHP'li bir aday adayı olarak size bakışları nasıl?


İLGİ VE SEVGİYLE KARŞILANIYORUZ


Birincisi gitmediğiniz yer sizin değildir. Seyhan'da sıkılmadık el, girilmedik ev bırakmayacağız. Biz çalışmalara güney mahallelerinden başladık. Oradan başlama sebebimiz güney mahallelerindeki vatandaşlarımıza Milliyetçi Hareket Partisi'ni anlatmak, partimizin doğu kökenli hiç bir vatandaşımızla problemi olmadığını ifade etmekti. Güney mahallelerimizde yoğun bir ilgi ve sevgiyle karşılanıyoruz, orada yaşayan vatandaşlarımıza Milliyetçi Hareket Partisi'nin doğu kökenli ve yahut hiç bir etnik kökenle problemi olmadığını, kırmızı çizgisinin terör olduğunu anlatıyoruz. Keşke daha önce bu algıyı, ön yargıyı kırabilseydik. Biz tüm insanlarımızla eşit mesafedeyiz, ırkçı bir yaklaşımımız yok. Tüm vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla yanımıza geliyor.


Seyhanlının dile getirdikleri sorunlar neler? Vatandaş en çok nelerden şikayet ediyor?


ÇARPIK KENTLEŞME VAR


Özellikle çarpık kentleşmeden şikayetçiler. Sokaklar dar, alt yapı yetersiz. Ve vatandaşların ailecek gidip oturup sohbet edip gezebilecekleri mekanları olmadığından şikayet ediyorlar. Yalnızca Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda çalışmaları olduğunu ilçe belediyesinin yetersiz olduğunu ifade ediyorlar ve benden bu konuda özel ricada bulunup ailecek oturup sohbet edebilecekleri yerlerin olmasını istiyorlar. Biz de öyle bir proje çıkarttık ki... Bizim projemizde yapacağımız parklarda çocuklarımızın oyun alanlarının yanı sıra, el becerilerini geliştirebilecekleri atölyeler, kitap okuyacakları kütüphaneler ve okul öncesi eğitimlerin verileceği, gençlik merkezlerinin kurulacağı ve ailelerin birlikte oturup sohbet edebilecekleri yerler inşa edeceğiz.


Son olarak söylemek istedikleriniz?


İLÇEDE ÜNİVERSİTE KURACAĞIZ


Seyhan'ı Türkiye'de marka bir ilçe yapacağız. Ayrıca Seyhan'da bir üniversite kuracağız. Seyhan Nehrimizin güzelliğini ortaya çıkaracak görsellik çalışmaları yapıp Adnan Menderes'i aratmayacak mesire alanları inşa edeceğiz. Maddi durumu iyi olan ve kuzeye göç eden vatandaşlarımızın kuzeyden güneye göçünü  başlatacağız. Farklı bir belediyecilik anlayışı ortaya koyacağız.


ÇİFTÇİ HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRECEK


Seyhan Birlik projemizle çiftçilerimizin yanında yer aldığımızı göstermek adına ve tarımı istenen noktaya getirecek ve Seyhan Birlik yönetiminde çiftçilerimizin yer almasını sağlayacağız.


Yani özetle bizim dönemimizde Seyhan her yönüyle gelişecek, Türkiye'ye örnek olacak projelerle adından sıkça söz ettirecek. 


Gazete Günaydın


Geri Dön