24 / 04 / 2024

Seyidoğlu 2010'da 3 mağaza daha açacak

Seyidoğlu 2010'da 3 mağaza daha açacak

Türkiye'nin önde gelen gıda firmalarından Seyidoğlu küresel ekonomik kriz nedeniyle ara verdiği yatırımlarına kaldığı yerden devam ediyor



Açılışta konuşan Seyidoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu, kriz döneminde yatırımlara ara verdiklerini belirterek, "Bu senenin son çeyreğiyle birlikte ekonomimizde yaşanan olumlu gelişmeler biz iş adamlarına da cesaret vermektedir. Seyidoğlu olarak kriz ortamının son bulmasını sabırla bekledik. Bu dönemde yatırımlarımızı yavaşlatsak da asla moralimizi bozmadık, neredeyse hiç işçi çıkarmayarak çalışanlarımızın emeğini koruduk. 2010 yılı Seyidoğlu için atılım yılı olacak. Bugün açılışını yaptığımız mağazamız ile orta vadeli yatırımlarımızın startını verdik. Gelecek yıl da 3 yeni mağaza açarak istihdama sağladığımız katkıyı sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.
 
2010'da 45 milyon TL ciro hedefliyoruz
Seyidoğlu helva reçel olarak 2008 yılında elde edilen 35 milyon TL ciroyu 2009 yılında da korumayı başardıklarını anlatan Necati Göksu, "2010 yılında ise 45 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. Yeni dönemde ihracatımızın artırılması ve yeni Pazar arayışlarımıza da hız vereceğiz. Hali hazırda Almanya, İngiltere, Rusya, ABD, gibi ülkelere yaptığımız ihracatı yeni pazarlarla artırmayı hedefliyoruz. İhracat için oluşturduğumuz profesyonel kadro dünyanın en ücra noktalarına kadar giderek geleneksel lezzetlerimizi tanıtıyor" dedi.
 
Necati Göksu, "1952 yılında küçük bir dükkânda tatlı satarak başladığımız iş hayatında bugün markamızı Türkiye'nin önde gelen gıda devleri arasına taşımayı başardık. 100 kilo ile başlayan helva üretiminde bugün günde 25 ton helva, 40 ton reçel, 10 ton tahin pekmez kapasitesine ulaştık. Seyidoğlu olarak 2002 yılında Hadımköyde temeli atılan yeni fabrikamızla uluslararası pazarlardaki gücümüzü artıracağız. Balkanların En büyük fabrikası ünvanı alan tesisimizde 8 bin metrekare kapalı alanda üretime başlayarak uzun vadeli hedeflerimiz için önemli bir adım attık. Seyidoğlu olarak 250 çeşit ürünle müşterimizin geleneksel damak tatlarını yaşatmaya gayret ediyoruz" şeklinde konuştu. 
 
Sigara İçenler için Şömineli bahçe
Açılışı yapılan Bağcılar Bahçe mağazasının kendine has konsepti ve farklı kullanım alanlarıyla müşteri memnuniyetine verilen önemi de ortaya koyduğunu anlatan Necati Göksu, "Hükümetin başlattığı `Dumansız hava sahası' uygulamasıyla tüm kapalı alanlar sigara yasağı kapsamı içine alındı. Açılışını yaptığımız mağazamız sigara içen ve içmeyen müşteriler için farklı kullanım alanları sunması bakımından bu soruna çözüm sunuyor. 200 metre karelik bahçe alanına sahip mağazamız şömineli ısıtma sistemiyle sıcak bir ortam sağlıyor. Sigara içen müşteriler şömine başında sigara ve nargilelerini içerken, diğer tarafta sigara içmeyen müşteriler de dumansız havanın rahatlığını yaşayacak. Toplamda 350 metre kare büyüklükteki mağazamızda 20 personel istihdam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Geri Dön