19 / 04 / 2024

Seyrantepe arsasının inşaat alanı 138 bin metrekare oldu!

Seyrantepe arsasının inşaat alanı 138 bin metrekare oldu!

2008 yılı Mart ayında Emlak Konut GYO'dan Seyrantepe arsasının ihalesini kazanan Ali Ağaoğlu, geçtiğimiz aylarda ani bir kararla arsayı iade ederek, teminatını almıştı



Ağaoğlu'nun gerekçesi ise, bölgede yaşanan imar sorunlarının bir türlü çözüme kavuşmamasıydı. 3 yıl önce ihale edilen arsaya, 6 firmayı geride bırakarak sahip olan Ağaoğlu, 92 bin metrekare alanlı bir rezidans ve ofis yapmayı planlıyordu. Seyrantepe Stadyumu'nun hemen yanı başında bulunan, 46 bin metrekarelik söz konusu arsa için Alke İnşaat-Limitless ortak girişimi ve Artaş-Doğu ortak girişimi ile çekişmişti. Hasılat paylaşımı modeliyle Mart 2008'de yapılan ihalede Ağaoğlu 605 milyon TL ciro, yüzde 38.5 oranında hasılat payı ve toplamda 232 milyon 900 bin TL ile ihaleyi kazanmıştı. İhale için ödenen 50 milyon TL'nin yerinde sayması üzerine Ali bey, 'Seyrantepe hem paramızı, hem de enerjimizi aldı!' diyerek Ağustos ayında üzerine Emlak Konut GYO arsayı Eroğlu Yapı'ya KDV dahil 265 milyon TL'ye sattı. 6 Aralık'ta sözleşmeyi imzalayan Eroğlu, Seyrantepe arsası için yüzde 40 peşin ödeme yapacak; kalan miktarı da 48 ay vade ile ödeyecek.

Bütün bunların yamsıra, şu bilgiyi vermekte de fayda var. Seyrantepe arsası Ağaoğlu'na aitken 2 emsaldi. Fakat arsanın iadesinden sonra bölgenin imar planları yeniden düzenlendi ve emsal 3'e çıktı. Ağaoğlu arsa üzerine 92 bin metrekare inşaat yapabiliyordu. Fakat emsalin 3'e çıkmasıyla inşaat alanı toplam 138 bin metrekare oldu. Aynca bodrumlar da ilave edilince 150 bin metrekareden fazla inşaat yapılabilir hale geldi. Yani kısaca Ağaoğlu'nun arsadan vazgeçmesi, Eroğlu'na kazandırdı.
Hürriyet/Seda TABAK


Geri Dön