26 / 04 / 2024

Seyrantepe İhalesi iptal edildi!

Seyrantepe İhalesi iptal edildi!

Seyrantepe Spor Kompleksi ihalesi iptal edildi



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) yapılan yazılı açıklamada, 27 Temmuz 2009 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul "Seyrantepe 52 bin Seyirci Kapasiteli Spor Kompleksi İşi İkmal İhalesi"ne tek teklif geldiği anımsatıldı.

İhale Komisyonun yaptığı değerlendirmeler neticesinde, Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne ait teklifin, "aşırı düşük" olması sebebiyle ihalenin iptaline karar verdiği bildirildi.

İhalenin günün değişen şartlarına göre, daha uygun koşullarda "Hasılat Paylaşımı Modeli" ile 21 Ağustos tarihinde tekrar edileceği belirtildi. AA

İlgili haberler

Seyrantepe Stadı için tek teklif Siyah Kalem İnşaat'tan!

Seyrantepe için dört firma şartname aldı

Seyrantepe İhalesinin yeni ilanı yayimlandı

TOKİ, Seyrantepe için 17 Temmuz'a kadar teklif alacak

TOKİ, Seyrantepe'yi Eren Talu'dan alıyor!

Seyrantepe ihalesinde iptal süreci başlatıldı

Konuyla ilgili basında yer alan haberler

Seyrantepe'ye `aşırı düşük' iptali geldi, Aşçıoğlu havaya girdi

Seyrantepe Spor Kompleksi için 3'üncü kez temmuzda ihaleye çıkan TOKİ, Siyah Kalem Mühendislik'ten gelen 64.7 milyon liralık idare payı teklifini "aşırı düşük" bulup iptal etti. Siyah Kalem'in İş Geliştirme Müdürü, "Karara saygılıyız" dedi. Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu da ihaleye daha güçlü girecekleri mesajı verdi.

GALATASARAY'ın yılan hikayesine dönen Seyrantepe'deki stat projesi için yapılan 3'üncü ihale de iptal edildi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Siyah Kalem'den aldığı tek teklifi "aşırı düşük" buldu.

Eren Talu'dan yarım kalan işi tamamlamaya talip olan Siyah Kalem, TOKİ'ye de 64 milyon 788 bin 936 lira idare payı toplam gelir ödemeyi taahhüt etmişti. Siyah Kalem Mühendislik İş Geliştirme Müdürü İbrahim Çetin, "Bu TOKİ'nin kararına saygı duyuyoruz" dedi. TOKİ, yeni ihaleyi 21 Ağustos'ta gerçekleştireceğini duyurdu.

TOKİ: Beklentimiz yeni firmaların katılması

TOPLU Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yetkilileri, ihalenin iptaline ilişkin, "Burada bir firmadan teklif gelmesi önemli değil. Firma çok çok iyi bir teklif verseydi, kamunun çıkarlarını ve bu işin aciliyetini gözetip bu ihaleyi verebilirdik" dedi. Yetkililer,   "Müteahhitler için şu imkan var: Burayı bir sene sabredip bitirebilirlerse, Ali Sami Yen'in, Mecidiyeköy'ün tapusunu alacaklar ve orada muazzam para kazanma imkanları var" mesajı verdi.
Hürriyet

Seyrantepe sil baştan 4. ihale 21 Ağustos'ta

TOKİ, Seyrantepe ihalesinde Siyah Kalem'in teklifini "aşırı düşük" bularak iptal etti. Yeniden yapılacak ihalede şartnamenin değişmesi bekleniyor
Yılan hikayesine dönen Seyrantepe Spor Kompleksinde üçüncü ihale de iptal edildi. Eren Talu'nun sözleşmesinin iptal edilmesinin ardından 27 Ağustos'ta üçüncüsü yapılan ve sadece Siyah Kalem Mühendislik'in teklif verdiği ihale de  TOKİ  tarafından dün iptal edildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) yapılan açıklamada İhale Komisyonun yaptığı değerlendirmeler neticesinde, Siyah Kalem Mühendislikve İnşaat'ın teklifinin "aşırı düşük" olması sebebiyle ihalenin iptaline karar verildiği bildirildi. Siyah Kalem ihalede arsa bedeli olarak 64 milyon 788 bin 936 lira idare payı toplam gelir ödemeyi, toplam satış gelirinin 543 milyon 600 bin lirayı aşması durumunda ise yüzde 2 oranında arsa bedeli karşılığı idare payı vermeyi taahhüt etmişti.

ŞARTNAME DEĞİŞEBİLİR
TOKİ açıklamasında ihalenin günün değişen şartlarına göre, daha uygun koşullarda "Hasılat Paylaşımı Modeli" ile 21 Ağustos tarihinde tekrar edileceği belirtildi. Bu arada ihalede teklifi iptal edilen Siyah Kalem Mühendislik yetkilileri ihaleye yeniden girip girmeyeceklerine yeni şartnameyi inceledikten sonra karar vereceklerini açıkladı. Eren Talu 27 Ağustos 2007 tarihinde ikinci kez düzenlenen ihalede 777 milyon 777 bin 777 TL teklif vermişti. Talu'nun teklifinin çok yüksek olması nedeniyle şirketler üçüncü ihaleye ilgi göstermemişti. İhaleye ilginin az olmasından dolayı şartnamenin değiştirilebileceği konuşuluyor. Bu arada Kuzu İnşaat ve Özsaya İnşaat şartnamenin değişmesi halinde ihaleye katılacaklarını bildirdi.
Sabah

Seyrantepe için yeni yarış başladı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 27 Temmuz'da yapılan Seyrantepe stadı ihalesini, `düşük teklif geldiği' gerekçesiyle iptal etti. İptal açıklamasından sonra ihaleyle ilgilenen şirketler yeni bir yarışa girdi

TOKİ tarafından yapılan açıklamada, Seyrantepe'de 52 bin seyirci kapasiteli spor kompleksi ihalesine tek teklif geldiği anımsatılarak Siyah Kalem Mühendislik İnşaat şirketine ait 64.7 milyon liralık teklifin, `aşırı düşük' olması sebebiyle, ihalenin iptal edildiği bildirildi.
Yeni ihale, `hasılat paylaşımı modeli'yle 21 Ağustos'ta yapılacak. Seyrantepe stadının inşaatını yapıp teslim etme karşılığında Ali Sami Yen arsası üzerinde rezidans, alışveriş ve iş merkezi yapma ihalesinin bu kez daha çekişmeli geçeceği tahmin ediliyor.

Siyah Kalem: Yine gireceğiz
TOKİ'nin iptal kararına saygılı olduklarını belirten Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İş Geliştirme Direktörü Yusuf Özkan, "Projeye inandığımız için girmiştik. Tekrar ihale olursa girmeyi düşünebiliriz" dedi.
İptal edilen ihaleye teşekkür mektubu göndererek, teklif vermeyen Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu da, "Yeni ihaleye kesinlikle girmeyi düşünüyoruz" dedi.  Mecidiyeköy'deki Likör Fabrikası arazisi projesini üstlendiklerini anımsatan Aşçıoğlu "Bitişiği de Ali Sami Yen olduğu için burayı almak istiyoruz. Buraya ihtiyacımız var" diye konuştu.
TOKİ, Seyrantepe Spor Kompleksi ihalesine 27 Ağustos 2007'de çıkmış, Eren Talu ve Alke ortaklığı ihaleyi kazanmıştı. Ortaklık kredi bulmakta zorlanınca, belirlenen iş takvimine uyamamış, bunun üzerine TOKİ, sözleşmeyi feshetmişti.
Milliyet

Seyrantepe ihalesi iptal edildi

İhale komisyonu, Siyah Kalem'in teklifini aşırı düşük bularak, ihaleyi iptal etti. İhale, 'Hasılat paylaşımı modeli' ile 21 ağustos'ta tekrar yapılacak

TOKİ, Seyrantepe'deki spor kompleksi için yapılan stat ihalesini iptal etti. Bu stadın kullanım hakkı Galatasaray'a verilecek. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) yapılan yazılı açıklamada, 27 Temmuz 2009 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul "Seyrantepe 52.000 Seyirci Kapasiteli Spor Kompleksi İşi İkmal İhalesi"ne tek teklif geldiği anımsatıldı.

AŞIRI DÜŞÜK BULUNDU

İhale Komisyonunun yaptığı değerlendirmeler neticesinde, Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne ait teklifin, "aşırı düşük" olması sebebiyle ihalenin iptaline karar verdiği bildirildi. İhalenin günün değişen şartlarına göre, daha uygun koşullarda "Hasılat Paylaşımı Modeli" ile 21 Ağustos tarihinde tekrar edileceği belirtildi.


Siyah Kalem: İhalede varız!

Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Şirketi İş Geliştirme Direktörü Yusuf Özkan, iptal edilen Seyrantepe ihalesi ile ilgili olarak, 'Biz bu projeye inandığımız için girmiştik. Tekrar ihale olursa girmeyi düşünebiliriz' dedi.Yönetim olarak bu konuda henüz bir karar vermediklerini dile getiren Özkan, 'Düşüncemizde değişiklik olmazsa elbette ki ihaleye katılırız. İhalenin şartnamesini görmek lazım' ifadesini kullandı.
Yenişafak

Seyrantepe ihalesi yine iptal 
 
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Seyrantepe Spor Kompleksi ihalesini, Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi tarafından verilen teklifin aşırı düşük olması sebebiyle iptal etti. İhale 21 Ağustos Cuma günü tekrar yapılacak.
Zaman

Sey­ran­te­pe iha­le­si yi­ne ip­tal ol­du

Toplu Konut Ortaklığı İdaresi (TOKİ), Seyrantepe Kompleksi ihalesini, Siyah Kalem şirketinin verdiği 64.8 milyon liralık teklifi `aşırı düşük' bularak iptal etti.

Programın gerisinde kaldığı için ihalesi iptal edilen Eren Talu'nun teklifi ise 234 milyon lira arsa bedeli olmuştu. TOKİ yeni ihalenin 21 Ağustos Cuma günü yapılmasına karar verdi. 

Star

Siyah Kalem'in teklifi aşırı düşük bulundu, ihale yine iptal

TOKİ İhale Komisyonu, Siyah Kalem'in Seyrantepe Stadyumu için 27 Temmuz'da verdiği 64.8 milyon TL'lik teklifi `aşırı düşük' buldu. İhale 21 Ağustos'ta tekrar edilecek.

Seyrantepe Spor Kompleksi ihalesi iptal edildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 27 Temmuz'da gerçekleştirilen İstanbul "Seyrantepe 52 bin Seyirci Kapasiteli Spor Kompleksi İşi İkmal İhalesi"ne tek teklif 64 milyon 778 bin TL ile Siyah Kalem Mühendislik şirketinden gelmişti. TOKİ'den yapılan açıklamada, İhale Komisyonu'nun yaptığı değerlendirmeler neticesinde, Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne ait teklifin, "aşırı düşük" olması sebebiyle ihalenin iptaline karar verdiği belirtildi. İhale, günün değişen şartlarına göre, daha uygun koşullarda "Hasılat Paylaşımı Modeli" ile 21 Ağustos tarihinde tekrar edilecek.

Talu 777 milyon TL vermişti

Seyrantepe'de kurulacak stadyum için yapılan ilk ihalede Eren Talu Mimarlık-Alke İnşaat Ortak Girişim Grubu'nun kabul edilen teklifi TOKİ'ye öncelikle 234 milyon 567 bin 890 TL net gelir payı ödemeyi taahhüt ediyordu. Ayrıca Mecidiyeköy'deki araziye yapılacak projeden elde edilecek satış hasılatının 777.7 milyon TL'yi geçmesi halinde de geçen kısımdan yüzde 7 idare payını içeriyordu.

Aşçıoğlu: İsviçreli ortaktan onay geldi, çok arzuluyuz

Önceki ihaleden teşekkür mektubu vererek çekilen Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Seyrantepe projesiyle ilgili düzenlenecek yeni ihaleye girmeyi düşündüklerini belirtti. Likör fabrikası arazisinde İsviçreli ortakları Viatrans ile ilgili sorunun ortadan kalktığını ifade eden Aşçıoğlu, "Ortağımız tatil dolayısıyla bunu onaylayamamıştı. İhaleden bir gün sonra ortağımızdan onay gelmişti. Bu onay hâlâ geçerli. İhalede varız. En güçlü adaylardan birisiyiz" dedi. Aşçıoğlu, Seyrantepe projesini kendilerinin alması durumunda 365 günde futbol oynanacak duruma getireceklerini kaydetti. Seyrantepe'yi yapacak olan şirketin Ali Sami Yen'in yerine de inşaat yapacağını anımsatan Aşçıoğlu, "Mecidiyeköy'deki Likör Fabrikası arazisi projesi bizde olduğu için ve bitişiği de Ali Sami Yen olduğu için biz burayı almayı istiyoruz. Çok arzuluyuz" diye konuştu.

Siyah Kalem: Projeye inandık, yeniden gireriz

Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İş Geliştirme Direktörü Yusuf Özkan, iptal edilen Seyrantepe ihalesi ile ilgili olarak, "Biz bu projeye inandığımız için girmiştik. Tekrar ihale olursa girmeyi düşünebiliriz" dedi. TOKİ'nin verdiği karara saygılı olduklarını belirten Özkan yönetim olarak bu konuda henüz bir karar vermediklerini dile getirdi. Özkan, "Düşüncemizde değişiklik olmazsa elbette ki ihaleye katılırız. İhalenin şartnamesini görmek lazım. Onu görmeden bir şey söylemek doğru olmaz" ifadesini kullandı.
Vatan

TOKİ payını az buldu ihale iki hafta sonra
Seyrantepe İhalesi'ndeki tek teklifi veren Siyah Kalem firmasının TOKİ'ye önerdiği 64.7 milyon TL pay az bulundu. İhale 21 Ağustos'ta tekrar yapılacak

Seyrantepe'deki 52 bin kişilik Türk Telekom Arena'nın inşası için yapılan son ihalede iptal edildi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 21 Ağustos'ta günün değişen şartlarına göre, daha uygun koşullarda hasılat paylaşımı modeliyle yeni bir ihale yapacağını açıkladı. Siyah Kalem, 64 milyon 788 bin 936 TL idare payı ve 543 milyon 600 bin TL'lik toplam satış geliri ile yüzde 2 ek ödeme önermişti.

Talu'nun gerisinde
İşi programına göre yürütmediği gerekçesiyle sözleşmesi feshedilen Eren Talu ise TOKİ'ye 234 milyon 567 bin 890 TL pay önermiş ve 777 milyon 777 TL üzerinden yüzde 7 ek ödeme teklif istemişti. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, çok dikkatli davranacaklarını ve finansal güç ile tecrübeye sahip firma istediklerini söylemişti.
Gazete Habertürk

Seyrantepe'ye teklif 'aşırı düşük' dendi, yeni ihale 21 Ağustos'ta

Seyrantepe Spor Kompleksi için yapılan üçüncü ihale de iptal edildi. TOKİ ihale komisyonu, Siyah Kalem İnşaat'ın verdiği teklifi aşırı düşük bularak ihaleyi iptal etti. Daha uygun koşullarda bir teklif için 21 Ağustos'ta yeniden ihaleye çıkılacak

Seyrantepe Spor Kompleksi ihalesi bir kez daha iptal edildi. Seyrantepe Projesi için düzenlenen üçüncü ihalede tek teklifi veren Siyah Kalem İnşaat'ın teklifi düşük bulundu. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dün bir açıklama yaparak ihale komisyonunun yaptığı değerlendirmeden sonra Siyah Kalem'in teklifini `aşırı düşük' bulduğunu ve ihalenin iptal edildiğini belirtti. İhalenin günün değişen şartlarına göre, daha uygun koşullarda `Hasılat Paylaşımı Modeli'yle 21 Ağustos'ta tekrar edileceği açıklandı.

Yapımı yılan hikayesine dönen Türk Telekom Arena isimli Seyrantepe Projesi için ilk ihaleye tek şirket katılmış ve bu nedenle iptal edilmişti. İkinci ihaleye ise 27 Ağustos 2007'de çıkılmıştı. Eren Talu ile Alke İnşaat ortak girişimi, 777 milyon 777 bin lira gelir payı üzerinden idareye 234 milyon 567 bin 890 lira gelir payı önermişti. Pazarlıklardan sonra satış gelirinde artış olması halinde gelir artışından idareye ek olarak yüzde 7 pay verilmesi de kabul edilmişti. Ortaklık bir süre sonra finansman sıkıntısı çekmiş, yurtdışından da kredi bulamayınca inşaata devam edememişti.

Eren Talu şimdiye kadar stadın yüzde 24'ünü bitirebilmişti. Eren Talu Mimarlık ve Alke Ortak Girişim Grubu taahhüdünde yapımına başlanan iş, yüklenici firmaların sözleşme gereklerini yerine getirmemeleri nedeniyle feshedilmişti. TOKİ, Galatasaray Kulübü için yapılan Seyrantepe Projesi için üçüncü ihaleye 27 Temmuz'da çıkmış, şartname alan altı şirketten sadece Siyah Kalem İnşaat teklif vermişti. TOKİ'nin gözde müteahhitlik firması olan Siyah Kalem, yurtdışında Pakistan'da, yurtiçinde ise TOKİ'nin projeleriyle tanınıyor. İhaleye katılan Aşcıoğlu İnşaat da teşekkür mektubu vererek ihaleden çekilmişti. 
Siyah Kalem, arsa bedeli olarak 64 milyon 788 bin 936 Türk Lirası idare payı toplam gelir ödemeyi, ayrıca toplam satış gelirinin 543 milyon 600 bin Türk Lirası'nı aşması durumunda ise yüzde 2 oranında arsa bedeli karşılığı idare payı ödemeyi taahhüt etti.

`İhaleye yeniden gireriz'
 Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İş Geliştirme Direktörü Yusuf Özkan, üçüncü kez iptal edilen Seyrantepe ihalesi ile ilgili olarak, "Biz bu projeye inandığımız için girmiştik. Tekrar ihale olursa yeniden girmeyi düşünebiliriz. Yönetim olarak henüz karar vermedik. Şartnameyi gördükten sonra kararımızı vereceğiz" diye konuştu.

TOKİ `Olmazsa biz yaparız' demişti
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Siyah Kalem İnşaat'ın teklif verdiği ihaleden önce "İhalede istediğimizi almazsak biz yapacağız" demişti. Bayraktar, 540 günlük çalışma süresi olmasına rağmen stadın 365 günde biteceğini söyledi.
Bayraktar, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile birlikte, Türk Telekom Arena'nın şantiyesinde düzenlediği basın toplantısında, projenin `Türkiye Cumhuriyeti projesi' olduğunu söylemişti.

`Başbakan projenin arkasında'
Bayraktar Başbakan Erdoğan'ın da desteklediği proje için şöyle konuşmuştu: "Bu proje Türk spor camiasının projesidir. Projenin bugüne kadar olan seyri çok açık. Bugünden sonra projeyi engellemeye yönelik girişimler kamuoyu tarafından, Galatasaray camiası tarafından ve idaremiz tarafından çok ciddi bir şekilde takip edilecek. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu projenin arkasındadır. Başbakan'ın imzası var bu projede. Her şey onun bilgisi doğrultusunda oluyor. Başbakan Erdoğan da bu projenin yürümesini istiyor. Bizzat kendisi talimat verdi. Başbakan, `Sen kendin, TOKİ olarak parasını bul ve bu işi yap' diye bize talimat verdi. 27 Temmuz'da yapılacak ihalede istenilen netice alınmazsa TOKİ olarak hak ediş ödemesi tarzındaki ihale ile projeyi en kısa sürede tamamlayacağız."
Radikal


Geri Dön