19 / 04 / 2024

Seyrantepe metrosu ilk seferini yaptı!

Seyrantepe metrosu ilk seferini yaptı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nce inşaatı ve   teknik çalışmaları tamamlanan Seyrantepe istasyonunda seferler başladı. Böylece Taksim- Levent arasında çalışan metroya kısa sürede 6 istasyon daha eklenmiş oldu...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nce inşaatı ve   teknik çalışmaları tamamlanan Seyrantepe istasyonunda seferler başladı. Böylece Taksim- Levent arasında çalışan metroya kısa sürede 6 istasyon daha eklenmiş oldu. Seyrantepe İstasyonu aynı zamanda stadyuma ve inşa edilecek olan hastaneye de bağlandı. Taksim 4. Levent günlük ortalama yolcu sayısı 180 binden yeni istasyonlarla birlikte 230 bin"e çıktı. Günde ortalama 50 bin İstanbullu da metro kullanmaya başladı.

SANAYİ 2,5 DAKİKA

Seyrantepe,   ana hat dışında tali bir kol olduğu için Hacıosmana giden trenlerin yol üstünde değil, Seyrantepe-Sanayi arasında mekik çalışacak özel bir trenle hizmet verilmesi biçiminde olacak. Yolcular Seyrantepe-Sanayi arasını 2,5 dakikada alacak ve Sanayide tren değiştirerek anahat trenleriyle istedikleri istikamete gidebilecekler.   Seyrantepe"ye gidecek olan yolcular da   ana hat trenleriyle Sanayi İstasyonuna gelip         burada tren değiştirerek Seyrantepe"ye varacaklar. Bu işletme tarzı maç günlerinde maçın çıkışında         değişecek. Hacıosman         istikametinden gelen tüm trenler, İTÜ Ayazağa İstasyonu"ndan sonra Seyrantepe"ye         sapacak, stadyum yolcularını alıp Sanayi üzerinden Taksim yönüne seyredecek.

PERON AYIRICI KAPILAR

Seyrantepe Kompleksi sadece bir istasyon olmayıp, bünyesinde;   İstasyon, 2 bin 288 araçlık otopark, Stadyum bağlantısı ve TEM geçiş tünelleri, Trenler için triyaj alanı (atölye depo-parklanma yapısı), metro hattının (Yenikapı-Hacıosman) sinyalizasyon ve kontrol merkezi ile peron ayırıcı kapılar ilk defa bu istasyonda uygulanacak. Böylece maç çıkışı izdihamında perondan ray hattına düşme riski bertaraf edilecek. TEM"den otoparka direkt giriş sağlanarak park et-git (park&ride) sistemi için önemli bir merkez oluşturulacak.
Star/GÜL çELİKKOL


Geri Dön