29 / 03 / 2024

Seyrantepe Stadı'nın üzeri kapatılmayacak

Seyrantepe Stadı'nın üzeri kapatılmayacak

Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe'nin üzerini kapatmayacaklarını, iyileştirmeler yapacaklarını söyledi



TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ali Sami Yen'in gelir paylaşımı yöntemiyle satılması ihalesinde Aşçıoğlu'nun teklifini uygun bulduklarını açıkladı. Bayraktar, Seyrantepe'nin üzerini kapatmayacaklarını, iyileştirmeler yapacaklarını söyledi. 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe Stadyumu'nun üzerinin kapatılmasıyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Protokolde olmasına karşın Seyrantepe'nin üzerini kapatmayacaklarını bildiren Bayraktar, "Orada başka iyileştirmeler yapacağız ama üzerini biz kapatmayacağız." dedi.

Seyrantepe Kompleksi Projesi'nin maliyetinin, yan yollar, kamulaştırmalar, hak sahiplerine verilecek konutlar dikkate alındığında giderek arttığına işaret eden Bayraktar, "Bizim yapacağımız iyileştirmelerin maliyeti yüksek. Bunlar stadın üzerinin kapatılmasından önemli. Üzerinin kapatılması şu an çok da işlevsel değil. Ayrıca sonuçta bu bir kulüp stadı. Başka kulüpler de var." şeklinde konuştu.  TOKİ  Başkanı Bayraktar, Ali Sami Yen'in arsasının gelir paylaşımı yöntemiyle satılması ihalesinde ise Aşçıoğlu firmasının teklifini uygun bulduklarını açıkladı. Seyrantepe'nin üzerinin kapatılmasının maliyetinin, ihale tutarının yüzde 10 üzerine çıkması halinde TOKİ'nin yeni ihale yapması gündeme gelmişti.

Öte yandan Galatasaray'ın transferdeki suskunluğu sürüyor. Sarı-Kırmızılılar, üç aydır çalışmalarını yoğun şekilde devam ettirmesine rağmen istediği yabancı oyuncu transferini gerçekleştiremedi. Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel, iki ay boyunca yaptığı temaslardan sonuç çıkaramazken şimdi de transferde tek yetkili olan Sportif Direktör Adnan Sezgin'in girişimleri henüz bir netice vermedi.
Zaman/Hacı Hasdemir


Geri Dön