24 / 04 / 2024

Sheraton Çeşme'de 1 hafta konaklayana Dubai'de tatil!

Sheraton Çeşme'de 1 hafta konaklayana Dubai'de tatil!

Sheraton Çeşme Oteli, bin 15 TL ödeyip 1 hafta konaklayana Dubai'de tatil hediye edecek. Grup rezervasyonu yaptırana, limuzin servisi verilecek



2007 yılında başlattığı 'Bir tatil yapana bir tatil bedava' kampanyasıyla müşterilerine Viyana, Prag, Roma gibi Avrupa turları hediye eden Sheraton Çeşme, kışın konaklayana Dubai tatili hediye ediyor. 1 Kasım 2009- 30 Mart 2010 arasında 1015 TL ödeyerek otelde 7 gece konaklayanlar, 15 Mart ile 15 Haziran 2010 arasında, Dubai'de 3 gece 4 günlük, Emirates Havoyalları ile gidiş dönüş bileti ve şehir turlarının dahil olduğu tura ücretsiz katılabilecek. Kurban Bayramı'nda ise gecelik konaklama fiyatları ortalama 50 TL artacağından kampanya bayram süresince bin 365 TL'ye mal olacak. Sheraton Çeşme Oteli Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, turizm sektöründe ilk defa bir otelin kendi müşterilerine başka bir ülkede tatil hediye ettiğini söyledi. Dilek, kampanya için önce 750 ile bin kişi arasında kapasite ayırdıklarını daha sonra yoğun ilgi nedeniyle sayıyı 2 bine çıkardıklarını kaydetti.

DÜNYA TURU
Dilek, Akbank'ın Wings kart müşterileri için kampanyada tur için 200 TL indirim yapacağını da hatırlattı. İskender Dilek, kampanyaya 12 kişilik grup halinde rezervasyon yapılması halinde şehir transferlerinin hummer limuzinlerle yapılacağını açıkladı. Dilek, hedefinin iki sene üst üste yaz tatilini Sheraton Çeşme'de yapanları 2014'te dünya turuna göndermek olduğunu da sözlerine ekledi.

'Yolcu arttı gelirler düştü'
Kampanya çerçevesinde ulaşımı sağlayacak olan Emirates Havayolları Türkiye Genel Müdürü Bahar Ahmet Birinci, haftada 11 geniş gövdeli uçak ve 5 bin koltuk kapasitesiyle İstanbul-Dubai arasında uçtuklarını söyledi. Birinci "Gelirlerimiz geçen seneye göre düştü. Ancak yolcu sayımız arttı" diye konuştu. Kampanyada şehir turu hizmetini Fly Express verecek.
Dilek Taş/Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Sheraton Çeşme'de 1 hafta kalana 3 gün Dubai hediye 

Sheraton Çeşme, mart sonuna kadar 1.015 lira ödeyerek bir hafta kalan müşterilerine yaklaşık 1.700 liraya malolan ulaşım ve konaklama dahil 3 günlük Dubai tatili hediye ediyor

Dünyada tatile tatil hediye eden kampanyaları düzenleyen ilk ve tek otel olan Sheraton Çeşme, Roma, Viyana, Prag'dan sonra şimdi de Dubai tatili kampanyasına başladı. 1 hafta Sheraton Çeşme'de konaklayanlara 3 günlük Dubai tatili hediye ettiklerini söyleyen Sheraton Çeşme Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek “Kasım ayında başlayan kampanyamız mart sonuna kadar devam edecek. Bu süre içerisinde kişi başı yarım pansiyon 1 hafta için toplam 1.015 lira ödeyen misafirlerimize 15 Mart-15 Haziran arasında Dubai'de tatil hediye ediyoruz” dedi.

2 BİN KİŞİYE ULAŞIR

Dubai'de düzenlenen basın toplantısında kampanya hakkında bilgi veren Dilek, şunları söyledi: “Kış sezonunda termal ve SPA hizmetlerini de verdiğimiz Sheraton Çeşme'de kalan müşterilerimiz, bahar aylarında Emirates Havayolları ile bedava seyahat edip üç gün Dubai Sheraton otelde sabah kahvaltısı dahil konaklayacak. Sadece konaklama ve havayolu hizmeti değil, tatil süresince Türkçe rehberlik hizmeti ve yarım gün şehir turundan da ücretsiz faydalanabilecekler. Eğer bir kişi bu sunduğumuz tatili kendi imkanlarıyla yapmaya kalksa 800 Euro yani 1.700 lira civarında harcaması gerekecek. Tur şirketleriyle geldiklerinde de 3 günlük Dubai seyahati 550 Euro civarında bir maliyeti oluyor” dedi. Dilek, şunları söyledi: “Dubai projemizle 750-1.000 kişiye ulaşmayı hedeflerken, daha yeni tanıtımına başlamamıza rağmen gelen talepler bize bu sayının 2 bin kişiye çıkabileceğini gösteriyor. Halen devam eden 5 günkalan müşterilerimize hediye ettiğimiz Roma tatili kampanyasından sadece 29 Ekim tatilinde 440 kişi yararlandı” dedi.

Dubai'nin tanıtımı açısından projeye destek verdiklerini söyleyen Emirates Türkiye, Romanya, Bulgaristan Bölgesi Genel Müdürü Bahar Birinci de “Bu organizasyonlar sayesinde Türkiye'de insanlara yurt dışı seyahat kültürü de getirilecek” dedi. Organizasyonun Dubai'deki ayağı olan yer ve rehberlik hizmetlerini sağlayacak olan Fly Express ortaklarından Emrah Gülsan “Türkiye'den Dubai'ye 40 bin kişi geliyor. Bunların yaklaşık 20 bini tatil amaçlı” diye konuştu.

Sırada dünya turu var

2007 yılında başlattıkları ‘tatile tatil' kampanyası ile bugüne kadar müşterilerini Viyana, Roma, Prag, Milano, Salzburg ve en son Dubai'ye götüren Sheraton Çeşme, önümüzdeki dönemde Amerika ve Barselona ardından dünya turu düzenlemek için çalışmaları başlattı. İskender Dilek, projeler hakkında şu bilgileri verdi: “2013-2014 yılında iki yıl üst üste Sheraton Çeşme'de kalan müşterilerimizi dünya turuna çıkartacağız. Rotamız İstanbul, Bangkok, Tokyo, Havai, New York ve Viyana olacak. Gelecek yıl ABD ve Barselona tatili var.”
Star

Turizmci ölü sezonu, hediye Dubai seyahatiyle aşacak

Kriz yüzünden zor günler geçiren fiyat ve vade seçenekleri ile yerli turistlere yönelen turizm sektörü şimdi de ölü sezon olarak nitelendirilen kış aylarında ayakta kalabilmek amacıyla yine yerli turisti hedefleyen yeni projeleri hayata geçirmeye çalışıyor.
Bunlardan en iddialılarından biri de Sheraton Çeşme'nin ‘tatile tatil' paketi. Krizden önce başlatılan ve yaklaşık iki yıldır devam eden ‘tatile tatil' paketine son olarak üç günlük Dubai seyahatini de eklediklerini açıklayan Sheraton Çeşme Hotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, “Kış aylarında bir hafta Sheraton Çeşme'de kalan müşterilerimize üç gün Dubai tatili hediye edeceğiz. Bu sayede kış aylarında doluluk oranını yüzde 60-65 gibi yüksek seviyelere çekmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kasım-mart dönemi olacak
Kampanya kapsamında 1 Kasım- 30 Mart tarihleri arasında toplam 1015 lira ödeyerek bir hafta Sheraton Çeşme'de kalanlar yaklaşık 800 avroya malolabilen üç günlük Dubai tatili kazanacak. Kış sezonunda bir hafta Sheraton Çeşme'de tatil yapan bir kişinin 1015 lira ödediğini açıklayan İskender Dilek, kampanya hakkında şu bilgiyi verdi:

Uçak da bedava olacak
“Bu tarihler arasında otelimizde kalan Türk müşterilerimiz 15 Mart-15 Haziran arasında Emirates havayolları ile bedava seyahat edip üç gün Dubai Sheraton otelde sabah kahvaltısı dahil konaklayacak. Sadece konaklama ve havayolu hizmeti değil tatil süresince Türkçe rehberlik hizmeti ve yarım gün şehir turundan da ücretsiz faydalanabilecekler. Dubai'deki diğer aktivitelerle ilgili de danışmanlık hizmeti verilecek.” 

Dubai tatili 800 avro
Halen devam eden Roma kampanyası kapsamında sadece 29 Ekim'de 440 kişinin bu şehre gittiğini  açıklayan İskender Dilek, “Dubai projemizle başta 750-1000 kişiye ulaşmayı hedeflerken, daha yeni tanıtımına başlamamıza rağmen gelen talepler bize bu sayının 1500-2000 kişiye çıkabileceğini gösteriyor” diye konuştu.
Projenin maliyetleri hakkında da bilgi veren İskender Dilek, Sheraton Çeşme'de bir haftalık tatilin fiyatının 1015 TL olmasına rağmen, Dubai'de kendilerinin sunduğu imkanlarla üç günlük bir tatilin turla 500-550 avro'ya, ancak kendileri gibi VIP hizmet sunulması halinde 750-800 avro'ya malolduğunu da vurguladı.

Sırada dünya turu var
2007 yılında başlattıkları ‘tatile tatil' kampanyası ile bugüne kadar müşterilerini Viyana, Roma, Prag, Milano, Salzburg ve en son Dubai'ye götüren Sheraton Çeşme mart ayında ABD ve Barcelona'ya ardından da dünya turuna çıkaracak.
İskender Dilek, halen hazırlıklarını sürdürdükleri projeler hakkında şu bilgileri veriyor; “2013-2014 yılında iki yıl üst üste Sheraton Çeşme'de kalan müşterilerimizi bu kez dünya turuna çıkartacağız. Rotamız İstanbul, Bankok, Tokyo, Havai, Los Angeles, New York ve Viyana olacak. Ancak ondan önce 2010 Haziran ayında ABD promosyonumuz olacak. Bunun için yine Sheraton Çeşme'de bir hafta kalınması yeterli olacak.”
Sheraton Çeşme'nin kış turizmi içinde yeterli donanıma sahip olduğunu da vurgulayan İskender Dilek, otelin içinde termal tesis bulunduğunu ayrıca SPA yapıldığı bilgisini de verdi.

Yurtdışı seyahat kültürü
Çeşme Sheraton'un organizatörlüğünde gerçekleştirilen Dubai seyahatinde resmi havayolu şirketi Emirates'in yanı sıra Dubai'de çalışan en büyük tur operatörü fly express de çalışacak.
Dubai'nin tanıtımı açısından projeye çok olumlu baktıklarını söyleyen Emirates Türkiye Romanya, Bulgaristan bölgesi genel müdürü Bahar Ahmet Birinci, bu organizasyon sayesinde Türkiye'de seyahata giden insanlara yurtdışı seyahat kültürü de getirilecek” dedi.

Yılda 40 bin kişi gidiyor
Organizasyonun bir diğer ayağı olan yer ve rehberlik hizmetlerini sağlayacak olan fly express ortaklarından Emrah Gülsan ise, son yıllarda Türkiye'de yıldızı parlayan Dubai'ye ilişkin şu bilgiyi verdi:
 “Türkiye'den son yıllarda Dubai'ye toplam 40 bin kişi geliyor. Bunların yaklaşık 20 bini iş nedeniyle örneğin fuarlara katılmak için veya iş görüşmeleri için geliyor. Yaklaşık 20 bin kişi ise tatil amaçlı geliyor.”

Krizde Dubai'ye 299 avroya uçabilirsiniz
Kriz öncesi dönemde Emirates'te doluluk odranının yüzde 99 olduğunu ve koltuk bulmakta zorluk çektiklerini söyleyen Emirates Türkiye Genel Müdürü Bahar Ahmet Birinci, “Kriz döneminde ise doluluk oranımız bir aralar yüzde 50'lere kadar geriledi. Ancak şu  günlerde yüzde 75'lere ulaştık.
Bu dönemde talebi artırabilmek amacıyla fiyatlarımızı aşağı çekmek zorunda kaldık. Kriz öncesi Dubai'ye gidiş dönüş 510 avro olan vergiler dahil en düşük bilet fiyatımız şu dönemde 299 avro'ya geriledi.”

Otel fiyatları yüzde 30 geriledi
Dubai'de otel sayısındaki artışa bir de kriz eklendiği için fiyatlarda geçen yıllara göre düşüş yaşandığını söyleyen Emrah Gülsan ise şunları söyledi: “Otel fiyatları krizin de etkisiyle geçen yıla göre yüzde 25-30 geriledi. Buna karşın restaurant fiyatlarında yüzde 5'lere varan yükselişler yaşandı. Ancak sanılanın aksine  Dubai İstanbul'a göre oldukça ucuz bir yer. İstanbul'da Dubai'deki otellerin kalitesinde bir restaurantta yemek yediğinizde daha yüksek para ödemek zorunda kalırsınız.”
Radikal

Bin liralık tatilin hediyesi Dubai

Sheraton Çeşme, 1 hafta konaklama yapan misafirlerini 4 gün Dubai'ye gönderiyor

Sheraton Çeşme Oteli'nin 'Bir tatil yapana bir tatil bedava' kampanyasına bir yenisi eklendi. Sheraton Çeşme, 1 Kasım 2009-30 Mart 2010 tarihleri arasında bin 15 lira vererek 7 gece konaklayan müşterilerine, Dubai Sheraton Four Points Otel'de 3 gece 4 gün otel konaklaması, Emirates ile gidiş-dönüş uçak bileti, Fly Express ile de hava alanından transfer, Türkçe rehber ve şehir turunu hediye ediyor. Kampanyaya katılacaklar Dubai tatillerini 15 Mart-15 Haziran 2010 tarihleri arasında kullanabilecek. Kampanyaya katılanlar ayrıca, alışveriş merkezi turları, çölde safari gibi turları ekstra satın alabilecekler.
Sheraton Çeşme Oteli Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, turizm sektöründe ilk kez bir otelin kendi müşterilerine başka bir ülkede tatil hediye ettiğini açıkladı. Dilek, kampanya için öncelikle 750 ile bin kişi arasında kapasite ayırdıklarını, ilgi nedeniyle bu sayıyı 2 bine çıkardıklarını söyledi. Ayrıca, 12 kişilik gruplara Hummer limuzin hizmeti verdiklerini de belirten Dilek, "Dubai'deki tatillerini Sheraton Çeşme'den önce yapmak isteyen misafirlerimiz 7 gecelik konaklama ücret olan bin 15 TL'yi ödeyip öncelik tatillerini değiştirebilirler" diye konuştu.
Takvim

Sheraton Çeşme ‘Dubai'de hedef büyüttü

Sheraton Çeşme'nin Dubai tatili kampanyasının tanıtım toplantısı yapılmadan hedefleri ikiye katladığı açıklandı

Sheraton Çeşme, 1 Kasım 2009-30 Nisan 2010 arasında 7 gece konaklayan tüm misafirlerine 15 Mart-15 Haziran'da 3 gece 4 gün Emirates ile uçak bileti dahil Dubai tatili kampanyası yapıyor.
1.000 kişinin kampanyadan yararlanmasını beklediklerini ama gelen talepler karşısında bu rakamın 2 bine kadar çıkacağını belirten Sheraton Çeşme Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, “Şimdiden hem bayram tatili hem de Dubai tatili için rezervasyonlarını yaptıranlar var. Hatta herhangi bir kısıtlama olmadığı için mart ayında once Dubai'ye gidip sonra Çeşme'ye gelecek olanlar var” dedi.
Dilek, “1.015 TL'lik bir tatilin karşılığında herhangi bir turla gidildiğinde 750-800 euro'ya mal olacak bir yurtdışı gezisini bedava vermemiz çok cazip geldi” dedi. Dilek, Dubai'den sonra sırada Mart 2010'da New York promosyonunun olduğunu sözlerine ekledi.

‘Bu kampanya örnek oldu'
Dilek, önce İtalya ardından Avusturya'ya yönelik kampanyalar düzenleyen ve Starwood Grubu'nda örnek olarak gösterilen Sheraton Çeşme'nin bu kampanyalarının grup içindeki diğer otellere de model olduğunu söyledi.
Milliyet

7 gece Çeşme 3 gece Dubai uçak dahil 1015 TL
  
Sheraton Çeşme'de kış sezonunda 7 gece konaklayan herkes Dubai Sheraton Four Points'te kahvaltı dahil 3 gece 4 gün tatil kazanıyor. Üstelik, Emirates ile uçak bileti de hediyenin içinde

KRİZ dönemlerinin vazgeçilmezi promosyonlar, gıda, konfeksiyon, inşaat sektörlerinden sonra turizmde de yaygınlaştı. Artık, bir tatil parası ile 2 tatil yapmak, yaz tatili satın alıp kış tatilini bedavaya getirmek mümkün. Türkiye'de 'tatile tatil' kazandıran en iddialı markalardan biri Sheraton. 2007'den itibaren müşterilerine, yurtdışında tatil hediye etmeye başlayan Çeşme Sheraton, 2 yıldır bu uygulamayı sürdürüyor. Prag, Viyana, Milano, Roma şimdiye kadar Sheraton Çeşme'nin konuklarını gönderdiği şehirlerden sadece birkaçı. Otelin şimdiki durağı ise Dubai. Sheraton Çeşme Hotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, kış aylarında bir hafta Sheraton Çeşme'de konaklayan müşterilerine üç gece Dubai tatili hediye edeceklerini, üstelik Emirates Havayolları ile gidiş dönüş uçak biletlerinin ve Dubai'deki transferlerin de hediye paketine dahil olduğunu söyledi. Bu sayede kış aylarında doluluk oranını, yüzde 60-65'lere çekmeyi hedeflediklerini belirten Dilek, kampanyayı, '1 Kasım- 30 Mart arasında 1015 lira ödeyerek bir hafta Sheraton Çeşme'de kalanlar 800 euroluk Dubai tatilini kazanacak' diye özetledi. Hediye tatile sabah kahvaltısının dahil olduğunu belirten Dilek, 'Havaalanından otele transfer, Türkçe rehberlik hizmeti ve yarım gün şehir turundan da ücretsiz faydalanabilecekler' diye ekledi.

SIRADA DÜNYA TURU VAR
SHERATON Çeşme'nin Dubai'den sonraki hedefi ise müşterilerine dünya turu yaptırmak. Bu konuda çalışmalara başladıklarını açıklayan Dilek, '2013-2014 yılında iki yıl üst üste Sheraton Çeşme'de kalan müşterilerimizi dünya turuna çıkarmak istiyoruz. Rotamız İstanbul, Bankok, Tokyo, Havai, Los Angeles ve Viyana olacak. Ancak ondan önce de hedefimizde 2010 Haziran ayında bir ABD gezisi hediye etmek var' diye konuştu.

HER YIL 40 BİN KİŞİ GİDİYOR
ÇEŞME Sheraton'un organizatörlüğünde gerçekleştirilen Dubai seyahatinde resmi havayolu şirketi Emirates'in yanı sıra Dubai'de çalışan en büyük tur operatörü Fly Express'de çalışacak. Emirates Türkiye Romanya, Bulgaristan bölgesi Genel Müdürü Bahar Birinci, Dubai'nin tanıtımı açısından projeye çok olumlu baktıklarını belirtirken, organizasyonun bir diğer ayağı olan yer ve rehberlik hizmetlerini sağlayacak olan Fly Express'in ortaklarından Emrah Gülsan de Türkiye'den Dubai'ye 20 bini tatil amaçlı olmak üzere yılda 40 bin kişinin  geldiğini söyledi.
Şenay KÖŞDERE/Akşam

Çeşme Sheraton hediye paketine Dubai'yi de ekledi

Ölü kış sezonunu cazibeli tatil avantajına dönüştürmek isteyen Sheraton Çeşme, daha önce yaptığı Viyana, Roma, Prag, Milano, Salzburg'dan oluşan hediye tatil destinasyonuna Dubai'yi de ekledi.
Kış boyunca Sheraton Çeşme'de konaklayanlara Dubai Sheraton Four Point Otel'de üç gece dört gün tatil hediye eden Çeşme Sheraton kampanyasına Emirates Havayolları'nı da ortak etti. Sheraton Çeşme, kış tatilini avantaja çevirmek isteyenlere yönelik hazırladığı hediye tatil kampanyasının tanıtımını Dubai Burj El Arap Oteli'nde düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu.
1 Kasım 2009-30 Mart 2010 tarihleri arasında geçerli olacak kampanyanın bir kişilik maliyeti bin 15 TL. Kampanya fiyatına Emirates Havayolu ile Dubai'ye gidiş dönüş uçak biletlerinin de dahil olduğunu belirten Sheraton Çeşme Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, "Bu, misafirlerimiz için bulunmaz bir fırsat. Üstelik sadece bin lira karşılığında hem Çeşme Sheraton'da bir hafta tatil yapılacak hem de Dubai'de tatil fırsatı yakalanacak. Bu kadar uygun fiyatı nasıl sunduğumuz bir sır. Maliyet konusunda kimsenin çözemediği bir sırrımız var" dedi.
 
2 bin kişi katılacak
İskender Dilek şöyle deva etti: "Söz konusu tarihlerde Sheraton Çeşme'de bir hafta kişi başı 145 TL fiyatla konaklayan misafirlerimize 15 Mart-15 Haziran 2010 tarihleri arasında Dubai'de üç gece dört günlük tatil hediye ediyoruz. Yani kişi başı maliyeti sadece bin 15 TL'ye geliyor. Oysa organize bir tur ya da kişisel olarak gerçekleştirilse Dubai tatili 800 euro maliyet çıkarıyor. Oysa Dubai ulusal havayolu şirketi Emirates ile gerçekleştirdiğimiz kampanya evliliği ile misafirlerimizi hem Emirates ile uçma imkânı hem de havayolundan otele transfer ve Türkçe rehberlik hizmeti de vereceğiz."
Dilek, bu kampanyaya 2 bin diğer kampanyalara ise toplam da 3 bin 500 kişilik katılım beklediklerini aktardı. Dilek, idealinin ise 2014 yılında İstanbul, Bangkok, Tokyo, Hawaii, Los Angeles ve Viyana'yı kapsayan bir dünya turu olduğunu söyledi.
Emirates Türkiye Romanya ve Bulgaristan Bölgesi Genel Müdürü Bahar Ahmet Birinci de bu kampanyanın kendileri için de çok önemli olduğunu söyledi. "Bu kadar ekonomik fiyatı vermek için Emirates merkezi ikna etmemiz kolay olmadı ama burada amaç sadece yolcu sayımızı yükseltmek değil, Dubai'nin tanıtımına da katkı sağlamak" diyen Birinci, Türkiye'den Dubai'ye olan talebi artırmak istediklerini söyledi.
 
 
DUBAİ'YE HER YIL 20 BİN KİŞİ TATİLE GİDİYOR
Sheraton Çeşme'nin Dubai kampanyası çerçevesinde buradaki transfer ve rehberlik hizmetlerini karşılayacak olan turizm şirketi Fly Express'in ortaklarından Emrah Gülsan ise her yıl Türkiye'den Dubai'yi sadece tatil amaçlı ziyaret edenlerin sayısının 20 bin olduğunu belirterek, "Bu sayının yükselmesi gerek. Amacımız bu tür kampanyalarla Dubai gerçeğini Türk turiste göstermek" dedi. Gülsan, Dubai'ye iş ve diğer nedenlerle ziyaret eden Türk sayısının 40 bin civarında olduğunu belirtti. Dubai'den Türkiye'ye gelen turist sayısının ise 3 bin olduğunu söyledi.
Referans


Geri Dön