19 / 04 / 2024

Sibel Can Cote d’Azur’daki evinin kapılarını InStyle Home'a açtı!

Sibel Can Cote d’Azur’daki evinin kapılarını InStyle Home'a açtı!

Klasik Fransız mimarisinin 1950’lerde yapılmış güzel bir örneği olan bu apartman dairesini, ikinci kez birlikte çalıştığı iç mimar Necibe ve Birol Darcan çiftiyle yapmaya karar vermiş Sibel Can...




Sibel Can, çok sevdiği Cote d’Azur’da geçtiğimiz yıllarda bir ev satın aldı. Dekorasyonunda modern ve klasik unsurların harmanlandığı, Can’ın çok sevdiği lavanta renklerinin hakim olduğu, lacivert Akdeniz sularına kucak açan bir ev bu... InStyle Home ekibi, ekim sayısı için işte o rüya daireyi dolaştı.


Klasik Fransız mimarisinin 1950’lerde yapılmış güzel bir örneği olan bu apartman dairesini, ikinci kez birlikte çalıştığı iç mimar Necibe ve Birol Darcan çiftiyle yapmaya karar vermiş Sibel Can... Deniz manzaralı evinin terasında kahvesini ağır ağır yudumlarken, her zamanki gibi ışıl ışıl gözüküyor.



ÜNLÜ İSİMLER BU EVLERDE YAŞIYOR (2013)


“Kısa tatillerimizde bu bölgede yaşayan arkadaşlarımızla geçirdiğimiz keyifli zamanlar, buralara karşı olan beğenimizi sevgiye dönüştürdü. Sevdiğimiz insanlar, aynı zamanda yaşadığımız ya da yaşamak istediğimiz yerleri de sevip sevmememizde önemli rol oynuyor.Dolayısıyla ev yaşantısını sevmem, arkadaşlarımla bağlarımın güçlü olması ile birleşince ‘Neden olmasın?’ dedim, onlarla aynı zamanda komşu olmayı da seçtim.”


TATİL, KÜLTÜR VE SANAT BİR ARADA


Kendini gittiği yerde evinde gibi hissetmek istermiş hep. Lüks bir otelde kalsa bile evinin sıcaklığını ve alışkanlıklarını arayan biriymiş... Cote d’Azur’un birçok tatil, kültür ve sanat merkezini barındırması onu cezbetmiş tabii: “St Tropez, La Citadelle limanı ve müzeleriyle harika. Eze ve Saint Paul de Vence, mükemmel doğası ve mimarisiyle çocuklarımla eğlenceli vakitler geçirdiğim yerlerden. Monaco hak verirsiniz ki en şık restoran ve dükkanları ile herkesin dikkatini çekebilecek özelliklerde... Monte Carlo Sporting Club, Hotel Vista ve Hotel de Paris Engincan ve Melisa’nın en sevdiği yerlerden. Emir ise her yıl heyecanla Monaco Grand Prix’sini bekliyor...”



MONACO, PRENSESİ GİBİ ÖZEL BİR YER


Ünlü ressamlar Matisse, Renoir ve Fernand Leger’in de onun gibi bu güzel bölgenin etkisinde kalıp, buralarda yaşamayı seçtiğini söylüyor. “Cap Ferrat-Beaulieu- Villefranche’den oluşan, Fransızlar’ın ‘Altın Üçgen’ dedikleri bölgeyi de çok severiz. Burası aynı zamanda hayran olduğum Grace Kelly’nin eski filmlerinde üstü açık arabası ve eşarbı ile gezdiği yerler. Monaco çok özel bir yer, aynı prensesi Grace Kelly gibi” diyor Can...


DÖRT ODA BİR SALON


Dört oda, bir salon, açık mutfak ve iki banyodan oluşan 200 metrekarelik, 3 metre yüksekliğinde tavanları bulunan klasik apartman dairesinin ön ve arka cephesi ferah teraslara açılıyor.


Hürriyet


Geri Dön