24 / 04 / 2024

Siemens, Dow Jones'te sektörün en iyisi seçildi!

Siemens, Dow Jones'te sektörün en iyisi seçildi!

Siemens, ekonomik ve sosyal boyuta ek olarak, Çevreci Portföyü’nü genişletmeye, emisyonları azaltmaya ve giderek azalan doğal kaynakları tasarruflu ve sorumlu bir şekilde kullanmaya odaklanıyor



Siemens AG bir kez daha prestijli Dow Jones ve SAM sürdürülebilirlik sıralamasında kendi sektörünün en iyi şirketi olarak seçildi. 3M, General Electric ve Toshiba’nın da içinde yer aldığı Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi Farklı Endüstrileri (DJSI) sektöründe yine birinci olan Siemens, sürdürülebilirlik çalışmaları nedeniyle bu yıl Dow Jones analizcileri tarafından dokuzuncu kez ödüllendirilmiş oldu. Geçen sene 82 puan alan Siemens, bu yıl 86 puan alarak bugüne kadar alınan en yüksek puanı alarak birinci seçildi.

Siemens Yönetim Kurulu’nun Tedarik Zinciri Yönetimi ve Sürdürülebilirlik’ten sorumlu üyesi Barbara Kux “Çevreci teknolojilerdeki en büyük tedarikçi olarak, bizim için sürdürülebilirlik sadece yeni iş fırsatları anlamına gelmez; bizi bir şirket olarak öncü olmakla yükümlü kılar. Bu nedenle DJSI tarafından kabul görmüş olmaktan gurur duyuyoruz. Ayrıca bu ödülü bir teşvik olarak görüyoruz ve bu alandaki çalışmalarımızı hızlandıracağız” şeklinde konuştu.

Siemens, ekonomik ve sosyal boyuta ek olarak, Çevreci Portföyü’nü genişletmeye, emisyonları azaltmaya ve giderek azalan doğal kaynakları tasarruflu ve sorumlu bir şekilde kullanmaya odaklanıyor. 2011 mali yılında hedef olarak Çevreci Portföyü’nden 25 milyar euro gelir elde etmeyi hedefleyen Siemens, bu hedefi planlanandan bir yıl önce aşmış olacak.
 


Geri Dön