28 / 03 / 2024

Şifa Yurdu'nun fiyatı 318 milyon liraya geriledi

Şifa Yurdu'nun fiyatı 318 milyon liraya geriledi

Şifa Yurdu daha önce 27 Temmuz ve 13 Ekim'de 322 milyon lira muhammen bedelle ihaleye çıkarılmış ancak alıcı çıkmamıştı



Alarko Holding'in Ortaköy'de genel merkez olarak kullandığı bina ve binanın bulunduğu 42 dönümlük arazinin sahipleri mirası paylaşamayınca, arazi ve üzerindeki binalar, 318 milyon lira muhammen bedel üzerinden üçüncü kez icradan satışa çıkarıldı

İstanbul Boğazı'nın en güzel yerlerinden birinde, Boğaziçi Köprüsü'nün Ortaköy ayağının yanında yer alan gayrimenkul daha önce 27 Temmuz ve 13 Ekim'de 322 milyon lira muhammen bedelle ihaleye çıkarılmış ancak alıcı çıkmamıştı.
Arazinin üzerindeki bina 1970'li yıllarda Şifa Yurdu Hastanesi olarak hizmet vermişti. Arazinin sahibi ve hastanenin başhekimi Asım Onur, hastaneye kızı `Şifa'nın adını vermişti. Baba Asım Onur ölünce Psikolog Şifa Onur, 2005 yılında arazinin satılarak mal paylaşımı yapılması için mahkemeye başvurmuştu. Ablası İrem Katoğlu ile ağabeyi Oğuz Onur ise kardeşlerinin akli dengesini yitirdiği gerekçesiyle karşı dava açıp vasi tayini istediler, ayrıca arazideki barınakta yaşayan 90 kedinin de tahliyesini talep ettiler. Dört yıl süren davalar sonucunda mahkeme arazinin satılmasına karar verdi. Şifa Yurdu binasını ve arazisini kiracı olarak kullanan Alarko Holding'in kira sözleşmesinde iki yıl kulanım hakkı bulunuyor.
Milliyet


Geri Dön