29 / 03 / 2024

Sıfır araçlarda indirim sinyalleri!  Araba almak kolaylaşıyor mu?

Sıfır araçlarda indirim sinyalleri!  Araba almak kolaylaşıyor mu?

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un geçen hafta ikinci el otomobil satışları ile ilgili bir kısıtlama yapılacağının açıklamasının ardından otomobil sektöründe hareketlilik başladı. İşte detaylar…



Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un geçen hafta ikinci el otomobil satışları ile ilgili bir kısıtlama yapılacağını açıklaması, otomotiv sektörünün bomba gibi düştü. Bakan Muş, sıfır kilometre araçların satın alınmasının ardından hiç kullanılmadan daha yüksek ve fahiş fiyattan satılarak yapılan fırsatçılığı önlemek için, ikinci el otomobillere ilk tescil tarihinden itibarıyla altı ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden satılmasına kısıtlaması getirecekleri bildirmişti. Sektör yetkilileri, '6+6' olarak söylenen bahsi geçen uygulamanın fırsatçılığı engelleyeceğini belirtirken, bu sebep ile ikinci el araç fiyatlarının da değişeceğini söyledi.

“PİYASADA ŞU AN RAHATLAMA VAR”

Milliyet’in haberine göre; İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Piyasada şöyle bir etki görülüyor; araç tedariki konusunda hem bayilerde hem ikinci el otomobillerde şu an için bir rahatlama var. Burada da tabi ki önemli faktörlerden birisi de faizlerin yüksek olması sebebi ile al sat diye tabir ettiğimiz bireylerin de sektörümüzden bir miktar elini çekmesi de bunda etki sağladı.


Geri Dön