27 / 04 / 2024

Sığacık'ta ev pansiyonculuğuna destek!

Sığacık'ta ev pansiyonculuğuna destek!

Seferihisar’ın Sığacık Mahallesi'nin çehresi belediyenin hazırladığı ve finansmanını İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı projeyle değişti. Proje kapsamında 500 yıllık 200 üzerindeki tarihi ev yenilenerek turizme kazandırıldı.



Bölgeyi kalkındırmak için başlatılan projede yenileme ve düzenleme çalışmaları tamamlanan 500 yıllık 200 üzerindeki tarihi ev turizme kazandırıldı. Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yeni hedefi ise tüm evleri kapsayacak ev pansiyonculuğuyla, 600 yataklı dünyanın en eski tatil köyünü Kaleiçi'nde oluşturarak, dünyayı farklı bir turizm modeliyle tanıştırmak.


Restorasyon çalışmasının ardından Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ve CHP'li Belediye Başkanı Tunç Soyer'in imzaladığı protokolle Kaleiçi yaşayanlarını kapsayacak eğitim programı uygulanacağı bildirildi. ilk etap 7-20 Aralık tarihleri arasında kayıtların alınmasından sonra Ocak ayı içerisinde gerçekleşecek. "Ev pansiyonculuğu" eğitimiyle misafir karşılama, ağırlama, pansiyonculuk, güler yüz gibi konularda sertifika verilecek. 2015 yılı itibariyle eğitim programını tamamlayıp sertifika alan ev sahipleri ev pansiyonculuğuna başlayacak.


Öncelik 40 ev sahibi


Seferihisar Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi tarafından açılacak eğitim programına katılmak isteyen Kaleiçi ev sahiplerinin bugünden itibaren Seferihisar Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekecek. Başvuru sahipleri sekiz günlük ücretsiz ilk etap eğitim çalışmasına katılmaya hak kazanmış olacak.


Hürriyet






Geri Dön