18 / 04 / 2024

Sign of the City Awards 2016 ödül töreni 9 Kasım'da!

Sign of the City Awards 2016 ödül töreni 9 Kasım'da!

Hürriyet öncülüğünde gayrimenkul sektörünü ‘en iyiye teşvik etmek’ amacıyla düzenlenen Sign of the City Awards’ın 9 Kasım’daki ödül gecesi için tüm hazırlıklar sürüyor.



Hürriyet öncülüğünde gayrimenkul sektörünü ‘en iyiye teşvik etmek’ amacıyla düzenlenen Sign of the City Awards’ın 9 Kasım’daki ödül gecesi için tüm hazırlıklar sürüyor. Gayrimenkul dünyasının profesyonel ve akademik isimlerinden oluşan SotCA jürisi, The Ritz-Carlton’da bir araya gelerek, yarışmanın finalistlerini ve ödül kazanan projelerini belirledi.


HÜRRİYET’in öncülüğünde bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek Sign of the City Awards (SotCA) gayrimenkul yarışmasında geri sayım başladı. Yarışmanın saygın akademisyenler ve sektöre ilgi duyan iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan jürisi, 11-12 Ekim tarihleri arasında The Ritz-Carlton’da buluştu. Prof. Dr. Güzin Konuk (MSGSÜ Kentsel Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı) ve Prof. Dr. Suha Özkan’ın (World Architecture Community Kurucu Başkanı) eş başkanlık yaptıkları jüri, final değerlendirmesini yaptı. Değerlendirme süreci boyunca SotCA 2016 jürisi; 79 projenin 122 başvurusunu değerlendirdi, yarışmanın finalistlerini ve ödül kazanan projeleri belirledi.




SotCA 2016 Jüri Eş Başkanı Prof. Dr. Güzin Konuk, bu yıl değerlendirme sürecinin önemli bir yeniliğinden bahsederek, “Her geçen yıl gayrimenkul sektörünün her kesiminden daha fazla temsilcinin benimseyerek sahiplendiği Sign of the City Awards’ta bu yıl değerlendirme sürecinde önemli bir yeniliğe şahit olduk. Değerlendirme sürecinde, başvuru sahipleri, canlı bağlantı ile jüri üyelerine projelerini ve farklılaşan yanlarını anlatma fırsatı yakaladı” diye konuştu.


Sign of the City Awards 2016 jürisi, teknik elemeyi geçen projeler arasından ön eleme yaptı ve final değerlendirme toplantısında ön elemeyi geçen projeler ile ilgili değerlendirme yaptı. Bu toplantının sonucunda finalistleri belirledi ve arasından her kategoride ödül almaya hak kazanan projeyi seçti... Yarışmaya yapılan başvurular arasından seçilen finalistler ödül töreninden bir hafta önce açıklanacak.




Türkiye’nin dört bir yanındaki holding, mimarlık ofisleri ve sektör temsilcilerinin benimsediği Sign of the City Awards’ın ödül töreni 9 Kasım 2016 tarihinde Hilton İstanbul Bomonti’de gerçekleşecek ve ödüller sahiplerini bulacak.




Lineadecor’un proje ortağı olduğu Sign of the City Awards Emlakkonut katkılarıyla hayata geçiyor; EY’ın stratejik ortaklığındaki SotCA’nın bu yılki platin sponsoru Hyundai Elevator ve Vestel.



SEKTÖR profesyonelleri, saygın akademisyenler ve sektöre ilgi duyan iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan Sign of the City 2016 jürisinde, Prof. Dr. Güzin Konuk (MSGSÜ Kentsel Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı) ve Prof. Dr. Suha Özkan (World Architecture Community Kurucu Başkanı) eşbaşkan oldu. Jürinin diğer isimleri ise şöyle: “Avi Alkaş (JLL Türkiye Ülke Başkanı), Avni Çelik (GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı), Aytek İtez (Türkiye Serbest Mimarlar Derneği Başkanı), Aziz Torun (GYODER Başkanı), Ersun Bayraktaroğlu (GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), F.Fethi Hinginar (Türkiye İMSAD Başkanı), Faruk Göksu (Kentsel Strateji Kurucu Ortağı), Füsun Yılmaz Phillipson (GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Haluk Sur (GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Dr. M. Emre Çamlıbel(Boğaziçi Üniversitesi) , Nazmi Durbakayım (İNDER Başkanı), Neşecan Çekici (GYODER Yönetim Kurulu Üyesi), Ömer Faruk Çelik (KONUTDER Başkanı), Ömer Taviloğlu (Mudo Yönetim Kurulu Başkanı), Prof. Dr. Sinan Mert Şener (İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı), Yalçın Ayaydın (Ayaydın-Miroglio Grup Yönetim Kurulu Başkanı), Zafer Baysal (AMSTAR Kıdemli Başkan Yardımcısı)




SotCA 2016 Kategorileri


• En iyi Konut Projeleri Kategorisi



En İyi Konut


En İyi Çok Katlı Konut


En İyi Müstakil Konut


En İyi Rezidans



• En İyi Ticari Projeler Kategorisi



En İyi Ofis


En İyi Yerel Merkezli AVM


En İyi Bölgesel Merkezli AVM


En İyi Endüstriyel / Lojistik Yapı


En İyi Karma Kullanımlı Proje



• En İyi Hizmet Yapıları Kategorisi



En İyi Sağlık Binası


En İyi Eğitim Binası / Kampüsü


En İyi Sosyo - Kültürel Yapı



• Mimarlık Kategorisi



En İyi Mimari Tasarım (Kamu)


En İyi Mimari Tasarım ( Özel Sektör )


Genç Mimar Teşvik


En İyi Kentsel Tasarım


En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi


En Yeşil Bina



• Diğer Kategoriler



En İyi Pazarlama Kampanyası


En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi


Geri Dön