25 / 04 / 2024

Sign of the City Awards başvuruları 15 Haziran'da başlıyor!

Sign of the City Awards başvuruları 15 Haziran'da başlıyor!

TÜRK gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek amacıyla Hürriyet öncülüğünde gerçekleşen Sign of the City Awards gayrimenkul yarışmasında geri sayım başladı.



İlki yoğun katılımla gerçekleşen yarışmanın ikincisi 4 Kasım 2015’te yapılacak. Yarışmaya başvurular 15 Haziran’da başlayacak. Yüzlerce proje üzerinden inceleme yapan jüri üyeleri sektörün ‘en’lerini belirleyecek.


HÜRRİYET’in öncülüğünde gerçekleşen Sign of the City Awards (SOTCA) ile gayrimenkul ve inşaat sektörünün en iyi projeleri seçilecek. Geçen yıl kasım ayında ilki gerçekleşen yarışmanın ikincisi için jüri üyeleri toplandı, çalışmalar başladı. Dün gerçekleşen jüri toplantısında yarışma kategorileri, başvuru koşulları ve değerlendirme süreci ele alındı. Yarışmaya başvuruların 15 Haziran’da başlayacağını belirten Hürriyet Reklam Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Zeynep Tandoğan, yarışmanın ikinci yılında daha yoğun bir katılım beklediklerini dile getirdi. Yarışmanın amacını ‘Daha iyiye teşvik etmek’ olarak açıklayan Zeynep Tandoğan, “Bizler ortaya iyi bir iş çıkarmak istiyoruz ama bu iş sahiplenildiği kadar amacına ulaşır. Gayrimenkul sektörü bu işi ne kadar sahiplendiğini gösterdi” dedi. Son yıllarda gayrimenkul sektörünün önemli bir gelişim süreci yaşadığını belirten Zeynep Tandoğan, sektörün Türk ekonomisinde önemli bir yer tuttuğunu kaydetti.


BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Sign of the City Awards’ın ikinci yılında kazananlar 4 Kasım’da gerçekleşecek etkinlik ile ödüllerine kavuşacak. Yarışmaya başvurmak isteyen kişi ve kurumlar 15 Haziran-14 Ağustos tarihleri arasında başvuruda bulunacak. İlk etapta teknik eleme ile yapılan başvurular değerlendirilecek, daha sonra jüri üyeleri her kategorinin en iyisini seçecek. Yarışmanın ilkinde142 farklı projeye ait 199 başvuruyu değerlendirildi. Yarışmada16 kategoride 24 adet tamamlanmış ve devam eden proje ödülü değer görülürken, 4 jüri özel ödülü de verildi. 6 Kasım 2014’de gerçekleşen ödül törenine 500’den fazla  gayrimenkul sektörü temsilcisi katılmıştı. Bu yıl katılımın daha yoğun olması bekleniyor.


TATLI REKABET

Sign of the City’e katılmak isteyen gayrimenkul şirketlerinin bir yıl öncesinden bu sürece hazırlandıklarını belirten GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Avni Çelik, tatlı bir rekabet yaşanacağını dile getirdi. Yarışmanın projelere disiplin getireceğini belirten Çelik, “Gayrimenkul şirketleri Londra, ABD ve Cannes’da yapılan yarışmalara koşa koşa katılıyor. Türkiye’de bugüne kadar bu anlamda belirleyici bir organizasyon yoktu. Medyanın saygın bir kurumunun buna öncülük etmesi güvenirliliği tartışılmayacak bir yarışma yarattı” diye konuştu.


KALICI OLACAK

ULİ Türkiye Başkanı Haluk Sur, geçen yıl yola çıkılan Sign of the City yolculuğunda bu yıl daha deneyimli olunduğunu söyledi. Alanında uzman jüri üyeleri ile değerlendirme yapılacağına dikkat çeken Sur, “Sign of the City kalıcı bir yarışma olma yolunda ilerliyor. İlk yılında ses getiren yarışma bu yıl da aynı etkiyi gösterecek. Kentsel tasarım ve yapı sektöründe önemli bir itici güç haline gelecek” dedi.


Yarışmalar çıtayı yükseltir

ÖDÜL organizasyonlarının başarıyı motive etme anlamında önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, “Yarışmalar çıtayı yükseltir. Başarıların paylaşılması, emek verenlerin tanıtılması gayrimenkul sektörünün her kesimi için önemli” dedi.  Gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri olduğunu söyleyen Alaton, Türk inşaat şirketlerinin, mimarların ve tasarımcıların dünya çapında işler yaptığını belirtti.


YAŞAM KALİTESİ ARTACAK

SIGN of the City Awards’ın farkındalık ortamı yaratacağını söyleyen Jüri Başkanı Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Güzin Konuk, “Yarışma sektörü daha iyiye teşvik edecek ve yaşam kalitesinin çıtası yükselecek” dedi. İlki geçen yıl gerçekleşen yarışmaya beklenenden fazla katılım olduğunu hatırlatan Konuk,  gayrimenkul sektörünün organizasyonu sahiplendiğini, bu

yıl da yoğun katılım beklediklerini ifade etti. Konuk, bu yıl sosyal sorumluluk projelerine ve genç mimarlara da ödül verileceğini ifade etti.


Değerlendirme nasıl olacak

SIGN of the City Awards değerlendirmeleri ve seçim işlemi 3 aşamada tamamlanacak. Başvuru tamamlandıktan sonra teknik eleme yapılacak. Başvuruların tam ve eksiksiz olduğu ve kategori kriterlerine uygunluğu denetlenecek. Koşullara, kriterlere uygun olan başvurular aday olabilecek. Denetleme bağımsız bir kuruluş olan E&Y tarafından yapılacak. Teknik elemeyi geçen projeler arasında, alanlarında uzman olan jüri üyeleri tarafından birinci aşama değerlendirmesi yapılacak. Finale ise her kategoriden 5 aday kalacak. İkinci aşamayı geçen 5 proje son olarak, bütün jüri üyelerinin değerlendirmesine sunulacak. Değerlendirme sonucunda her kategoriden sadece 1 adet proje ödüle hak kazanacak.


Jüride kimler var

SIGN of the City Awards jürisinde yer alacak isimler belli olmaya başladı. Bu yıl yarışma jürisinde Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYODER) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Avni Çelik, GYODER Başkanı Aziz Torun, GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Emre Çamlıbel, GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersun Bayraktaroğlu, GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Füsun Yılmaz Phillipson, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Güzin Konuk, GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü, Atelye70 Şehir Planlama Başkanı Hüseyin Kaptan, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Neşecan Çekici, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, Seyahat Yazarı Saffet Emre Tonguç, AMSTAR Türkiye Kıdemli Başkan Yardımcısı Zafer Baysal ve Doğan Burda Maison Française, Elle Dekor Yayın Direktörü  Melda Narmanlı Çimen yer alacak.


SOTCA kategoriler

En İyi Rezidans

En İyi Çok Katlı Konut

En İyi Konut

En İyi Müstakil Konut

En İyi Karma Kullanımlı Proje

En İyi AVM

En İyi Ofis

En İyi Sağlık Binası / Kampusu

En İyi Eğitim Binası / Kampusu

En İyi Sosyo-Kültürel Yapı

En İyi Endüstriyel / Lojistik Yapı

En Yeşil Bina

En İyi Mimari Tasarım

En İyi Dönüşüm Projesi

En İyi Pazarlama Kampanyası

En İyi Kentsel Tasarım

Yılın Fark Yaratanı

Genç Mimar Teşvik 

En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi


Katılım koşulları

01.01.2012 – 15.08.2015 tarihleri arasında tamamlanmış ya da proje aşamasında olan projeler aday olabilir. 

Aday olan ve tamamlanan projeler iskan, devam eden projeler ise inşaat ruhsatını almış olmalı. 

Bir proje en fazla 5 kategoride aday olabilir. 

Başvuruda bulunan projeler teknik elemeden geçtikten sonra aday olabilecek. 

Yarışma sonuçları jüri değerlendirmesiyle belirlenecek.


Hürriyet 


Geri Dön