29 / 03 / 2024

Sign of the City Awards’tan Soyak'a 4 ödül!

Sign of the City Awards’tan Soyak'a 4 ödül!

Soyak; Soyak Park Aparts, Soyak Siesta Oxygen ve Soyak Elite Club projeleri ve sosyal sorumluluk projesi Soyak Akıllı Yıldızlar’la 4 ödülün sahibi oldu.



İnşaat ve gayrimenkul sektörünün en iyiye teşvik edilmesi; kaliteli, çevreci ve sürdürülebilir vizyona sahip projelerin yaratılmasına katkı sağlamak amacıyla Hürriyet tarafından düzenlenen ve Karma Holding proje ortaklığında gerçekleşen “Sign of the City Awards”da 101 proje yarıştı. 7 kategoride başvuruda bulunan Soyak, toplam 3 aşamalı değerlendirme sisteminden geçerek 4 ödülünün sahibi oldu. “En İyi Konut Projesi” kategorisinde Soyak Park Aparts ödüle layık görülürken, “En Yeşil Bina Projesi” kategorisinde Soyak Siesta Oxygen ve “En İyi Pazarlama Kampanyası” kategorisinde ise Soyak Elite Club projesi ödül kazandı. Ayrıca Soyak’ın sosyal sorumluluk projesi olan Soyak Akıllı Yıldızlar “En İyi Sorumluluk Projesi” kategorisinde ödüle layık görüldü. 


Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel; “Sign of the City Awards, gerek jürisi gerek oylama sistemi gerekse kategorileriyle sektörün en prestijli yarışması olarak görülüyor. Sektörümüzün gelişmesi ve markalaşmaya teşvik edilmesi için bu tarz ödüllerin çeşitlendirilmesi önem taşımaktadır. 


Uluslararası platformda da itibar gören Sign of the City Awards’un geleneksel hale gelerek her yıl tekrarlanmasını temenni ediyorum” dedi. Yarışma kapsamında kaliteli, çevreci ve sürdürülebilir bir vizyona sahip olan inşaat ve gayrimenkul markalarının projeleri, toplam 3 aşamalı değerlendirme sisteminden geçerek belirlendi. Yarışmanın stratejik partneri EY Türkiye, ilk aşamada teknik değerlendirmeyle başvuruların tam ve eksiksiz olması ve kriterlere uygunluğunu inceledi. 21 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında ikinci aşamada jüri üyeleri, teknik elemeyi geçen projeler arasından online olarak yapacağı ön elemeyle her kategori için 5 finalist belirledi. Final aşamasında ise Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Güzin Konuk başkanlığındaki uzman ve sektörün önde gelen isimlerinden oluşan jüri, ödüllerin sahiplerini belirledi. 


Soyak’ın yeni yatırımları hakkında bilgi veren Çamlıbel, “Soyak olarak 2015 yılında, mevcut projelerimizin satışının yanı sıra İstanbul’da yeni bir projeyi daha hayata geçirdik. Sürdürülebilirliği esas alan ve gelişmekte olan konut sektörüne farklı bir bakış açısı getiren İstanbul’un 5 bin konutluk mega yeşil konut projesi Soyak Konforia; 3. Köprü ve 3. Havalimanı bölgesinde yer alıyor. Aynı zamanda 2014-2016 yılları arasında gerçekleştireceğimiz ve enerji tasarrufu bilincini 33 devlet ilkokulunda arttırmayı hedefleyen kurumsal sosyal sorumluluk projemiz Akıllı Yıldızlar 2015’te de devam etti” dedi. 


Bahçeşehir’deki Soyak Konforia’da satışları devam ettiğini söyleyen Çamlıbel, “İzmir’deki Soyak Siesta Oxygen satışları da devam ediyor. İzmir’deki Soyak Siesta Oxygen projemizden bu yıl toplam 300 konut satışı gerçekleştirdik. Yılsonuna kadar da yeni projemizin ilk etap satışlarıyla birlikte toplamda yaklaşık bin civarında konut satışı gerçekleştirmiş olmayı bekliyoruz” diye konuştu. 


SOYAK’ın ‘En İyi Konut Projesi’ kategorisinde Soyak Park Aparts projesi ödüle değer görüldü. Halkalı’daki projede 1121 konut yer alıyor. ‘En Yeşil Bina Projesi’ kategorisinde birinci olan Soyak Siesta Oxygen ise 600 konuttan oluşuyor. Yeşil bina olarak tasarlanan ve LEED Silver sertifika adayı olan Soyak Siesta Oxygen, bu temaya uygun pek çok alana sahip. Enerji ve su tasarrufu sağlayacak uygulamaların yanı sıra, Soyak Siesta Oxygen’in doğal aydınlatmayı destekleyen mimari tasarım bulunuyor. Bisiklet park alanları, elektrikli araç sarj ünitelerinin yer aldığı projede, geniş sosyal alanlar yer alıyor. 


‘En İyi Pazarlama Kampanyası’ kategorisinde ödül alan Soyak Elite Club’ta ise Soyak’tan en az iki konut satın alan tüm yatırımcılar faydalanıyor. Soyak Elite Club, içerisinde üyelerine özel indirimler, avantajlar ve teklifler barındıran kişiye özel bir platform. ‘En İyi Sorumluluk Projesi’ kategorisinde Soyak Akıllı Yıldızlar ise enerji tasarrufunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. 


Soyak olarak ilkokul 4. sınıflarda Fen ve Teknoloji ders müfredatına paralel olarak ilkokul öğrencilerinde, bu öğrencilerin öğretmen ve velilerinde enerji tasarrufu, enerjinin verimli kullanımı ve sürdürülebilir yaşamın önemi konularında farkındalık yaratmayı hedefleyen proje, hedeflerini aşarak başarıya ulaştı. Bugüne kadar proje kapsamında 29 bin öğrenciye, 600 eğitimciye ve 6 bin 500 veliye ulaşılarak toplamda 110 bin saat bilinçlendirme yapıldı.


http://www.soyak.com.tr/


Hürriyet Ek


Geri Dön