26 / 04 / 2024

Sigortacılık sektörü Van depreminden mini zararla çıktı!

Sigortacılık sektörü Van depreminden mini zararla çıktı!

PropertyCasualty adlı uzmanlanmış siteye göre, Van depreminin, Türkiye için ekonomik zararların milyarlarca doları bulmasına rağmen sigortacılık sektörü için 100-200 milyon dolar gibi "mini bir yük" yaratacağı tahmin ediliyor



Van depreminin, Türkiye için milyarlarca dolar tutarında ekonomik zarara yol açmasına rağmen sigortacılık sektörü için 100-200 milyon dolar gibi "mini bir yük" yaratacağı ifade ediliyor.

PropertyCasualty adlı uzmanlaşmış site, Van depreminin sigortacılık sektörü için yarattığı zararın, en fazla 200 milyon dolar gibi küçük düzeyde tahmin edildiğine işaret etti.

Bu bağlamda sitede merkezi Kaliforniyada olan risk yönetim şirketi Eqecat tarafından Salı günü yayınlanan bir raporda, konutlardaki zarar dikkate alınarak, Van depreminin sigorta sektörü için zararının, 100 ile 200 milyon dolar arasında değişeceği, toplam ekonomik zararların ise, birkaç milyar doları bulacağı tahmin edildi.

Eqecat, Van depremini ekonomik zararının 1999 yılındaki depremin onda biri olacağı tahmininde de bulundu.

Raporda sigorta zararlarının Türkiyenin zorunlu sigorta kurumunca üstlenileceğine dikkat çekilirken 2000 yılında başlatılan zorunlu sigorta uygulamasının büyük ölçüde uluslar arası reasürans şirketlerince desteklendiği, poliçe başına limitlerin de yaklaşık 30 bin dolar olduğu da kaydedildi.

Zorunlu sigorta uygulamasının Türkiyede yüzde 20 civarında olduğuna, depremin meydana geldiği doğuda da ulusal ortalamanın altında bulunduğuna dikkat çekildi.
Milliyet


Geri Dön