26 / 04 / 2024

Siirt'te okullar yeniden inşa ediliyor!

Siirt'te okullar yeniden inşa ediliyor!

Siirt'te önceki yıl 6-7 Ekim'de gerçekleştirilen saldırılarda tahrip edilen okul ve kütüphanelerin yerine yenileri inşa ediliyor. İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, 14 okulun yapımının tamamlandığına ve 16 okulun inşaatının sürdüğüne dikkati çekti.



Olaylarda tahribata uğrayan yerler, devletin sağladığı imkanlarla bir bir onarılarak yeniden hizmete açılırken birçok ilde zarar gören kamu binalarının yerine fazlasıyla yenileri yapılıyor.


Siirt'te İl Halk Kütüphanesi ve 13 okulun yanı sıra, Halk Eğitim Merkezi, 4 sağlık merkezi, bir acil sağlık istasyonu ve erkek öğrenci yetiştirme yurdunun zarar gördüğü saldırıların yaraları da devlet tarafından sarılıyor. Saldırılarının büyük zarara neden olduğu Siirt'te hasar gören 13 okuldan 11'i onarıldı, 14 yeni okul yapıldı ve 16 okulun da inşaat çalışmaları sürüyor.


Olaylarda yanan Siirt İl Halk Kütüphanesi'nin yerine Kültür ve Turizm Bakanlığınca eskisinden 5 kat büyük ve 5 katlı bir kütüphane yapılması için de çalışmalara başlandı.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kentte 7 zenginleştirilmiş kütüphane hizmete alındı, 3 kütüphane için çalışmalar devam ediyor. Ayrıca, kentte Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ve sivil toplum kuruluşları tarafından da kütüphane yapıldı.


14 okul yapıldı, 16'sının yapımı sürüyor


İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, kentteki olaylar sırasında bir anaokulu ile Hürriyet Ortaokulu ve Halk Eğitim Merkezinin kullanılamaz hale geldiğini, 11 okulda da hasar oluştuğunu anımsatarak kullanılamaz durumda olan okul binalarının yıkıldığını bildirdi.


11 okuldaki hasarın onarıldığını ve hizmet verir hale getirildiğini aktaran Suay, Milli Eğitim Bakanlığınca kente aktarılan 186 milyon lira ile 14 okulun yapımının tamamlandığına, yakılan Hürriyet Ortaokulu dahil 16 okulun inşaatının sürdüğüne dikkati çekti.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu ise Siirt'te yakılan halk kütüphanesinin yerine 5 kat daha büyük ve 5 katlı yeni bir kütüphane yapımı için proje hazırlandığını aktardı.


Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılacak kütüphanesinin tam teşekküllü olacağını vurgulayan Uslu, yeni kütüphane binası tamamlanana kadar İl Halk Kütüphanesi'nin geçici binada hizmet vereceğini kaydetti.


AA


Geri Dön