28 / 03 / 2024

Siirt'teki kamu binalarına deprem testi yapıldı mı?

Siirt'teki kamu binalarına deprem testi yapıldı mı?

Siirt ilinde Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların binaları için depreme dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığı ve depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Siirt ilinde Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların binaları için depreme dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığına ve depreme karşı alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Çelebi, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Çelebi ''Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep ediyorum'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin soruları:

1- Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların Siirt ilinde depreme karşı hassas olduğu tespit edilen ve güçlendirme çalışması yapılan bina sayısı nedir? Bunlardan kaçı kamu binasıdır?

2- Siirt ilinde Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların binalarının depreme karşı dayanıklılık testi yapılmış mıdır? Dayanıklılık testi yapılan bina sayısı kaçtır? Kurum ve kuruluşlar ile il merkezi ve ilçelere göre dağılımı nedir?

3- Siirt ilinde Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların binalarının depreme tahkikat raporları çıkarılmış mıdır? Çıkarıldıysa sonuçları nedir?

4- Siirt iline 2018 yılında Bakanlığınız tarafından depreme karşı önlem almak için ayrılan kaynak miktarı nedir? Ne kadar harcanmıştır? 2019 yılında ne kadar kaynak ayrılmıştır?

5- Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların Siirt ilinde sivil savunma konusunda yaptıkları çalışmalar nelerdir?


Geri Dön