25 / 04 / 2024

Silikon Vadisi’ne cezaevi inşa edilecek!

Silikon Vadisi’ne cezaevi inşa edilecek!

Silikon Vadisi’ni yapmak kanaldan daha önemli. 3.5 milyar liraya tamamlanır. Böyle bir proje Trakya’yı ihya eder. Yeri, cezaevinin yapıldığı alanlar.Silikon Vadisi’ne cezaevi yapılıyor...




İstanbul’un 100 binlik planında, Silikon Vadisi’nin Silivri’de yerinin belirtildiğini kaydeden Işıklar, şöyle konuştu:

“Silikon Vadisi’ni yapmak kanaldan daha önemli. 3.5 milyar liraya tamamlanır. Böyle bir proje Trakya’yı ihya eder. Yeri, cezaevinin yapıldığı alanlar.


Şu anda cezaevinin olduğu yer Silikon Vadisi için ayrılmış arazi. Orada 9 bin 600 tutuklu var. İnfaz koruma memurlarıyla birlikte 15 bin kişi. Şimdi yanına yüksek güvenlikli cezaevi de yapılıyor. Orası da 15 bin kişilik olur. Mahkeme salonları bitti. Cezaevi, Silivri’ye yapılmış en büyük hasar. Silikon Vadisi planını yaptık. 1 milyon 200 bin metrekare Silikon Vadisi, 800 bin metrekare de ileri teknoloji alanı için yerimiz var.”


4 üniversitenin arazisi hazır


Kamu arazilerini ranta konu ettirmediğini kaydeden Işıklar, şunları söyledi:

“Kamusal alanları koruyoruz. Silivri’yi üniversite kenti yapmak istiyoruz. Kamu arazilerini üniversite alanı olarak plana koyduk ve tapuya işlettik. 4 tane üniversite yerimiz var. Vakıf üniversitelerinin yanısıra İstanbul, Marmara ve Yıldız, Arıkan’ın kurduğu MEF Üniversitesi, bir Alman üniversitesi ilgileniyor. Türk Hava Kurumu’nun Uzay ve Havacılık Üniversitesi’ni tahsis ettik, proje aşamasında. Binayı yapınca hemen gelecek ama görünmeyen bir el engelliyor. Bu iktidarın iş yaptırmama anlayışını kabul etmiyorum.”


Milliyet Gazetesi


Geri Dön