24 / 04 / 2024

Silivri emlak piyasası 2013!

Silivri emlak piyasası 2013!

45 kilometrelik sahil şeridiyle rağbet gören Silivri'de nüfus yaz mevsiminde artış gösteriyor. Silivri'deki emlak fiyatlarını merak edenler için gerek kiralık yazlık evleri gerekse satılık ev ve arsaları araştırdık. İşte Silivri emlak piyasası 2013...




Avrupa Yakası ilçesi olan Silivri, bir sahil bölgesi olarak öne çıkıyor. İstanbul ile arasındaki uzaklık 67 kilometre olan Silivri; doğusunda Büyükçekmece, batısında Marmara Ereğlisi ve Çorlu, kuzeyinde Çatalca ve güneyinde Marmara Denizi ile komşu bir konumda. 


Marmara Denizi kıyısında yükselen bölge 45 kilometrelik sahil şeridiyle göz dolduruyor. Silivri'de nüfus ise yıllar içinde yaşadığı artışlarla dikkat çekiyor. İlçede 2000 yılı nüfus sayımına göre 108 bin 155 kişi yaşarken, bu rakam 2010'da 138 bin 797 kişi, 2012'de ise 145 binlere kadar çıktı. Sahip olduğu sahil şeridiyle özellikle yaz mevsiminde nüfusun daha da artış gösterdiği bölgede tatilciler için gece ve gündüz sunulan sosyal yaşam alanları giderek artıyor. 


Silivri'nin mahalleleri... 

20'nin üzerinde mahallesi olan Silivri'de söz konusu bu mahallelerde yenileme çalışmaları ise hız kesmeden devam ediyor. Örneğin, bölgenin öne çıkan mahallelerinden biri olan Selimpaşa'da meydan düzenlemesi çalışmaları tamamlanırken, bir diğer önemli mahallelerden Gümüşyaka'da ise sahil düzenlemeleri bitirildi. Ortaköy Mahallesi'ndeki yol ve meydan düzenlemeleri de Siilivri'nin geleceğine yapılan yatırımlar arasında bulunuyor. 


Silivri emlak piyasası 2013!


Silivri yazlık evler 

Sahil bölgesi olmasından dolayı yaz mevsiminde birçok tatilcinin akın ettiği Silivri'de kiralık yazlık evler bulunuyor. Bölgede sezonluk olarak kiralanan yazlık evlerin fiyatının 6 bin TL'den başladığını anlatan RE/MAX Selin Broker'ı Uğur Karaman, “Kiralık yazlık ev fiyatları konuma, evin özelliklerine göre değişiklik gösteriyor. Silivri'de 25 bin TL'ye bile sezonluk ev kiralanabiliyor” dedi. 


Silivri'de ikinci el ev fiyatları

Bölgede ikinci el konut fiyatlarının ise 65 bin TL'den başlayarak 330 bin TL'lere kadar çıktığını dile getiren Uğur Karaman, “Yine bu fiyatlar evin bulunduğu lokasyona ve bakımlı olup olmamasına göre değişkenlik gösteriyor” açıklamasını yaptı. 


Yeni konut projeleri Yeni Mahalle'de

Yeni konut projelerinin yükseldiği Silivri'de bu projelerin daha çok Yeni Mahalle bölgesinde yoğunlaştığını sözlerine ekleyen Karaman, “Yeni Mahalle Silivri'nin yeni yapılaşma bölgesi durumunda. Bölgeye rağbet çok. Yeni Mahalle'de birçok nitelikli projeyi görmek mümkün” dedi. 


Silivri emlak piyasası 2013!


Silivri arsa fiyatları 

Silivri arsa fiyatları imarlı ve sanayi arsaları olmalarına göre farklılık gösteriyor. Bölgede imarlı arsaların metrekare birim fiyatları 70 TL'den başlarken, sanayi arsalarında bu rakam 400 TL ile 500 TL arasında değişiyor. 


Silivri metroyu bekliyor 

Bölgedeki en büyük sorunun ulaşım olduğuna dikkat çeken Karaman, “Bölgede alternatif ulaşım ağları bulunmuyor. Ulaşımla ilgili sıkıntılar sona erdirildiğinde Silivri'nin gelişimi hızlanacak” dedi. 

Karaman, Silivri ile Büyükçekmece arasına metro hattının yapılacağı söylentilerinin olduğunu söyleyerek, “Ulaşımla birlikte sanayileşmenin de gelmesiyle çokça tercih edilen bir bölge konumuna ulaşacağını düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 


Üniversite inşası planda 

Silivri'ye üniversite yapılması planlanıyor. Bir eğitim kentine çevrilmek istenen bölgede yapılacak üniversite 175 dönümlük arazi üzerinde hayata geçirilecek. Üniversite projesi kapsamında mühendislik, mimarlık, iktisadi idari bilimler, hukuk ve ziraat olmak üzere fakülteler ile Meslek Yüksek Okulu'nun yapılması hedefler arasında yer alıyor. 


Silivri konut projeleri 2013! 


Silivri emlak piyasası 2013!


Abelia Plus

Abelia Yapı imzalı Abelia Plus Evleri 5 katlı 10 bloktan oluşuyor. Silivri konut projeleri arasında yer alan Abelia Plus'ta toplamda 100 konut yer alıyor. 

2+1 ve 3+1 konut seçeneklerinin olduğu projede 2+1'ler 140 bin TL ile 150 bin TL, 3+1'ler ise 220 bin TL ile 230 bin TL arasında değişiyor. Abelia Plus'ta konutların büyüklükleri de 90 metrekareden başlıyor, 140 metrekareye kadar çıkıyor. 

Teslim tarihi Haziran 2013 olan projede; mini golf parkuru, tenis kortu, kapalı otopark, 24 saat güvenlik hizmeti, yarı olimpik yüzme havuzu, fitness center, suni çim futbol sahaları gibi sosyal imkanlar bulunuyor. 


 Silivri emlak piyasası 2013!


Star Life Silivri

Silivri'de yükselen Star Life Evleri ise 90 villadan oluşuyor. Say Yapı tarafından inşa edilen projede 

villalar 440 metrekare A tipi, 350 metrekare B tipi ve 300 metrekare C tipi olarak tasarlandı. 

Star Life'ta villaların metrekare birim fiyatları ise 1.600 TL'den başlıyor. 95 bin metrekare alan üzerinde yükselen Star Life projesinde her villaya özel 600 metrekarelik bahçeler de bulunuyor. 

Projenin sosyal olanakları arasında; Türk hamamı, sauna, soyunma kabinleri, duş salonları, masaj odaları, restorab-cafe-bar bölümü, fitness center ve açık yüzme havuzu yer alıyor. 


Silivri emlak piyasası 2013!


Saral Onater 

Saral İnşaat tarafından hayat verilen Saral Onater projesi 34 villadan oluşuyor. 24 bin 500 metrekare alan üzerinde yükselen projede villalar 2 katlı olarak tasarlandı. 

Banka kredisine uygun olan Saral Onater'de villa fiyatları 500 bin TL'den başlıyor, 520 bin TL'ye kadar çıkıyor. Teslimlerin hemen gerçekleştiği projede villaların büyüklükleri ise 195 metrekare olarak tasarlandı. 

Müstakil bahçelerinde yer verildiği projenin sosyal hizmetleri arasında; 24 saat güvenlik, hizmet birimleri, tenis ve basketbol sahası, çocuk parkı ve ortak yaşam alanları bulunuyor. 


 Silivri emlak piyasası 2013!


Saray Evleri 

Slivri konut projeleri arasında Saray Evleri'de yer alıyor. 11 bloktan oluşan proje Yumak İnşaat imzası taşıyor. 

Teslimlerin hemen gerçekleştiği 86 dairelik Saray Evleri'nde 3+1, 4+1 dubleks ve 5+1 dubleks konut seçenekleri bulunuyor. 20 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Saray Evleri'nde konut fiyatları ise 280 bin TL ile 500 bin TL arasında değişiyor. Projede daire büyüklükleri 145 metrekareden başlıyor, 260 metrekareye kadar çıkıyor. 

Saray Evleri'nin sosyal olanakları; basketbol alanı, kafeteryalar, çocuk oyun alanları ve kamelyalar, seyir terasları, bilardo, masa tenisi, kapalı yüzme havuzu, otopark, 24 saat güvenlik, fitness, yürüyüş ve koşu parkurları olarak sıralanıyor. 

11 bin metrekare alana sahip Biblos Koru Su Villaları, İstanbul Silivri Selimpaşa'da inşa ediliyor. Projede 20 adet ikiz villa yer alıyor. Biblos İnşaat imzasıyla hayata geçirilen Biblos Koru Su Villaları Silivri'de konut tipleri 4+1 olarak tasarlandı.


 Silivri emlak piyasası 2013!


Biblos Koru Su Villaları 

Biblos Koru Su Villaları'nda teslimler hemen gerçekleştiriliyor. Banka kredisine uygun olan projede ikiz villaların başlangıç fiyatı 290 bin euro. 3 bin metrekarelik havuz ve kanalların üzerinde yükselen proje Atatürk Havalimanı'na 30 dakika uzaklıkta yer alıyor. 

Biblos Koru Su Evleri'nin sosyal olanakları arasında; tropikal ağaç ve bitkilerle bezeli bahçe, şelaleler, çocuk havuzu, yürüyüş parkurları, her villa için otopark ve 24 saat güvenlik bulunuyor. 


 Silivri emlak piyasası 2013!


Gümüşyaka Villaları 

Aktaş İnşaat imzalı Gümüşyaka Villaları 50 konuttan meydana geliyor. 2+1, 3+1 ve tripleks daire alternatiflerinin sunulduğu proje 36 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. 

Konut büyüklüklerinin 117 metrekare ile 394 metrekare arasında değiştiği projede konut fiyatları ise 289 bin TL ile 1 milyon 120 bin TL arasında değişiyor. 

Projenin sosyal olanakları ise; olimpik yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, kafeterya, havuz bar, çocuk oyun parkı, mini futbol sahası, kumsalda voleybol sahası, masa tenisi ve 90 araçlık kapalı otopark. 


Silivri emlak piyasası 2013!


Sealybria

Silivri'de yer alan Sealybria projesi Sinpaş GYO imzası ile yükseliyor. Teslimlerin hemen gerçekleştiği projede villa fiyatları 690 bin TL'den başlıyor, 780 bin TL'ye kadar çıkıyor. 

288 bin metrekarelik alanı kaplayan Sealybria'da her villanın kendine ait büyüklükleri 86 ile 95 metrekare arasında değişen bahçesi bulunuyor. 

Projede öne çıkan sosyal olanaklar ise; deniz manzaralı fitness salonu, market, cafe, kuaför salonu, partilerinizi verebileceğiniz funtastic clup, mini golf, paintball, basketbol ve voleybol alanları, okçuluk, step streaching, plaj aktiviteleri ve atlı spor binicilik klübü. 


Silivri emlak piyasası 2013!


Cennet Konakları 

Altun Yapı tarafından Silivri'de inşa edilen Cennet Konakları'nda 21 villa yer alıyor. 8 bin metrekarelik alanı kapsayan projede konutların tümü 5+2 olarak tasarlandı. 

Banka kredisine uygun olan Cennet Konakları'nda fiyatlar ise 450 bin TL'den başlıyor, 500 bin TL'ye kadar çıkıyor. Konut büyüklüklerinin 350 metrekare olduğu projede villalar 4 katlı. 

Yüzme havuzu, yürüyüş parkuru, bahçe alanı, çocuk oyun alanları, otopark ve yeşil alan Cennet Konakları'nın sosyal hizmetleri arasında yer alıyor. 


Şebnem BER/Emlakkulisi.com 



Geri Dön