29 / 03 / 2024

Silivri Tarım Lisesi açıldı!

Silivri Tarım Lisesi açıldı!

Silivri'de hayata geçirilen Türkiye’de bir ilk olan Silivri Belediyesi Özel Tarım Lisesi, 2017- 2018 Eğitim Öğretim yılına merhaba dedi.




Geleceğin sektörü olan tarımı yaşatacak nesillerin yetişeceği Özel Silivri Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı. Yüzde  100 burslu eğitim verecek Özel Tarım Lisesi’nde öğrenciler, Tarım Alanı, Bahçe Bitkileri ve Tarla Bitkileri branşlarında eğitim alacak.


Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ev sahipliğinde düzenlenen eğitim dönemi başlama programına; davet edilen ilçe siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcılarının ve velilerin yanı sıra Neden Tarım Lisesi konulu panele konuşmacı olarak Milliyet Gazetesi Eğitim Editörü ve Köşe Yazarı Abbas Güçlü, Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı, Eski İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta ve Bezmialem Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Kartal da katıldı.


Başkan Işıklar, Silivri Tarım Lisesi kuruluş amacını şu sözlerle anlattı: “Bu toprakları korumak bizim birinci amacımız. Topraktan tarım kayboldukça bizim kültürümüz de kaybolacak. Toprağımızı betona, demire kurban etmeden, bu medeniyetimizi, bizi var eden değerleri koruyacağız. Coğrafyalar insanın karakterini, yaşam biçimini belirler ama bozarsanız belirleyemezsiniz. Bizim burada 42 kilometre denizimiz, 430 kilometre bir tarım alanımız var. İstanbul’un yanı başında bunu korumanın çok önemli olduğunu düşündük. İsrail’in bir karış toprağı yokken, bizim Allah vergisi bu zenginliğimiz ile dünyaya örnek olacak gıda ve iyi tarım teknolojilerinin merkezi ve enerji yaratan bir şehir olacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Kanunlar da müsait, coğrafyamız da müsait. Tarım sit alanı ilan edilmesi ile tarım bölgelerinin kurulması, tarıma dayalı endüstri bölgesine dönüşmemizin önünde hiçbir engel yok. Tüm bunları eğitimle yapabileceğimize görerek Tarım Lisemizi kurduk, devamında Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitemiz gelecek. Bütün dünyanın tarımı, teknolojileri buradan yükselsin arzusundayız. "


Özcan Işıklar’ın konuşmasının ardından tüm konuklar, okulu gezerek sınıfları inceledi.




Silivri Belediyesi




Geri Dön