19 / 04 / 2024

Silivri'deki 23 kaçak bina yıkıldı!

Silivri'deki 23 kaçak bina yıkıldı!

Silivri Belediyesi ekipleri, imar barışı düzenlemesinin geçerli olduğu tarihten sonra yapıldığı inşa edilen 23 kaçak binanın yıkımını tamamlandı.



Silivri Belediyesi ekipleri tarafından imar barışı uygulamasının geçerli olduğu tarihten itibaren inşa edildiği tespit edilen 23 kaçak binanın yıkımını tamamlandı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Sayalar ve Danamandıra mahallelerindeki 23 kaçak yapının yıkımı, Silivri Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Gece Kondu Denetim ve Uygulama Birimi koordinesinde, Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü tarafından, İlçe Jandarma Komutanlığı destekleriyle tüm emniyet ve güvenlik önlemleri alınarak gerçekleşti.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, konu ile ilgili yazılı açıklama yayınladı. Mahallelerde konuyla ilgili bilgilendirme toplantıları yaptıklarını söyleyen Işıklar, şu ifadeleri kullandı: "Bu barışı düzgün kullanmak gerekiyor. Betonla demirle kalkınan yok. Biz binaya karşı değiliz ama planlı alanlar içerisinde, kentin hafızasına uygun yapılar yapılmasını destekliyoruz. Bu nedenle imar affının doğru uygulanmasını istiyoruz. Topraklarımızda planlamanın düzgün yapılması ve tarım arazilerimize 1,5 ayda bina dikerek imar affından faydalanmaya çalışan fırsatçılara engel olmak için kaçak yapıyla kaçak ifrazlarla mücadelemizi sürdüreceğiz."


Geri Dön