19 / 04 / 2024

Silkar Madencilik kriz dinlemiyor

Silkar Madencilik kriz dinlemiyor

30 ülkeye doğaltaş ihracatı yapan Silkar Madencilik, Çin'de kurduğu tesiste geçen ay üretime başlarken, Atlanta'da lojistik merkezi ve mağaza açmayı planlıyor



Doğaltaş alanında faaliyet gösteren Silkar Madencilik, krize rağmen yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda yatırımlara devam edeceğini açıkladı. Çin'de kurduğu tesisinde geçtiğimiz ay üretime başlayan şirket, şimdi de Atlanta'da lojistik merkezi ve mağaza açmaya hazırlanıyor.
Silkar Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Akbulak, granit ve mozaik ihracatında Güney Kore'den Dubai'ye kadar geniş bir ağa sahip olduklarını, kriz süresince açacakları mağaza ve lojistik merkeziyle yurtdışı pazarlarını artırmayı hedeflediklerini söyledi.
Akbulak, Türk doğaltaşını dünyada tercih edilir bir hale getirmek istediklerini belirterek şunları söyledi:
"İtalya doğaltaşta dünyanın tercih ettiği bir ülke. Biz doğaltaş denince Türkiye'nin akla gelmesini sağlamaya çalışıyoruz. Amerika'da "Akdo" adıyla ürünlerimizi pazarlıyoruz. 100 kişilik bir ekibin çalıştığı bir şirketimiz var, yaklaşık 800 mağazada ürünlerimiz satılıyor. Bunun dışında Avrupa'da 300 noktada ürünlerimiz teşhir ediliyor. Atlanta'da bir showroom açmayı planlıyoruz."

30 ülkeye ihracat

Silkar Madencilik'in yıllık cirosunun 55 milyon dolar olduğunu kaydeden Akbulak, şirketin Bilecik'te bulunan iki fabrikasının toplam üretim kapasitesinin 800 bin metrekare olduğunu bildirdi.
Tayvan, Yeni Zelanda, Rusya, Kazakistan, Dubai, Güney Kore'nin de aralarında bulunduğu 30 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getiren Akbulak, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerine ağırlık vermek istediklerini, son olarak İsrail'e distribütörlük verdiklerini dile getirdi. Mozaik üretimine önem verdiklerini söyleyen Akbulak, geçtiğimiz yıl 1'e 1 santimetre ebatlarında 3.5 milyon mozaikten, 320 metrekare büyüklüğünde Piri Reis Haritası yaparak Türkiye'de bir ilke imza attıklarını söyledi.

Milliyet

Geri Dön