19 / 04 / 2024

Simav jeotermal enerji hattı için 2 milyon TL destek gerekiyor!

Simav jeotermal enerji hattı için 2 milyon TL destek gerekiyor!

Simav Belediye Meclisi şubat ayı yeni yılın aylık olağan ikinci toplantısını gerçekleştirdi, Belediye Meclisi Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan'ın başkanlığında gündemindeki 7 ayrı konuyu karara bağladı.



Toplantıda, Eynal Bölgesiııde belediyeye ait seralarda kiracı durumunda olanlara kira siiresüıi 8 yıl olarak kabul eden Meclis üyelerine Özkan,  TOKİ  bölgesüıe jeotermal enerji hatları çekilmesi için 2 milyon 749 büı liralık İller Bankası kredisüıe ihtiyaç olduğunu anlattı.Bu kredi için 2014 yılında beklemeye geçtiğini ve bunda da isabetli karar verildiğini anlatan Özkan, "Şimdi bu krediyi değişen mevzuatlar nedeniyle daha uzun vadede ve daha düşük faizle alabileceğiz" dedi. 

Başkan Özkan'ın açıklamasından sonra İller Bankası'ndan kredi alınmasına ilişkin karar oy birliğiyle güncellendi. 


Eynal'da cami karşısında bulunan ve "Saklı Bahçe" olarak adlandırılan 1950 yapımı binanın kullanım ömrünü tamamladığı ve yıkılarak elde edilecek alanın termal turizm alanında yeni yatırımlar içüı kullanılmasını kabul eden üyelere, Eynal Kaplıcalarında Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimi! Doç. Dr. İsmail Karakuyu Sünav Devlet Hastanesine bağlı Fizik Tedavi ve Uygulama Merkezi kurma konusundaki teklifi anlatıldı.


Kütahya Ekspres Gazetesi



Geri Dön