25 / 04 / 2024

Simav'a 6 milyon Euro yatırım bedeli ile topraksız sera kurulacak!

Simav'a 6 milyon Euro yatırım bedeli ile topraksız sera kurulacak!

Merkezi Bursa'da bulunan İpeks Jeotermal Tekstil Firması Sorumlusu Süleyman Toros, Türkiye'nin termal enerji zengini ilçesi Simav'a toplam maliyeti 6 milyon Euro tutan 120 dönüm topraksız sera kurmak için çalışma başlattıklarını bildirdi...



Merkezi Bursa'da bulunan İpeks Jeotermal Tekstil Firması Sorumlusu Süleyman Toros, Türkiye'nin Termal enerji zengini ilçesi Simav'a toplam maliyeti 6 milyon Euro tutan 120 dönüm topraksız sera kurmak için çalışma başlattıklarını bildirildi.


Çalışmalar kapsamda belediye ile olan görüşmelerin tamamlandığını ifade eden Toros, ilçeye örnek teşkil edecek topraksız sera için Belediye Başkanı Kasım Karahan'ın kendilerine her konuda yardımcı olduğunu söyledi.


Kurulacak serada jeotermal enerjiden yararlanacaklarını ifade eden Toros toplam maliyeti 6 milyon euroyu bulan 120 dönümlük seranın ilk etapta 40 dönümlük olan kısmını tamamlayacaklarını ve Simav'a da örnek teşkil edecek projenin 2016 yılında tamamlanacağını bildirdi.


Simav'da halen faaliyet gösteren jeotermalli seraların yapısının çok eski olmasından dolayı verim oranlarının düşük olduğuna vurgu yapan Toros, "İnşallah Simav halkına da önderlik etmiş olacağız. Modern tarımı onlara da anlatmış olacağız" şeklinde konuştu.


Simav'da jeotermal enerjiden yararlanarak sera kurmak için Belediye Başkanı Kasım Karahan'dan davet aldıklarını dile getiren firma sorumlusu Süleyman Toros, "Simav'a geldik. Gerekli araştırmaları yaptık. Sağolsun başkanımda çok yardımcı oldu. Yatırım öncesi son teknolojileri kullanan bir Fransız firması ile anlaşma yaptık. Burada da belediye ile ön anlaşmalar yaptık. Gerekli destekleri aldık. İlk etapta 40 dönüm, ardından birer yıl ara ile 120 dönüm modern topraksız tarım için sera yapmayı planladık. Şimdi belediye ile olan işlerimizi bitirdik. En kısa zamanda da projeyi hayata geçireceğiz" dedi.


Milliyet Gazetesi Business eki


Geri Dön