26 / 04 / 2024

Simitte tüm bilinenler değişiyor! Taslak hazırlandı

Simitte tüm bilinenler değişiyor! Taslak hazırlandı

TSE’nin yeni hazırlamış olduğu taslağa göre simit; sokak simidi, pastane simidi, dolgulu simit ve hamuru haşlanmış simit olarak dört şekle ayrılacak. Bunların yanında simit, kendine has tat ve kokuda olacak, acılaşmış olmayacak. İşte detaylar…



Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından hazırlanmış olan yeni simit standardı, tasarı halinde meslek örgütlerine gönderildi.

Simit standart taslağı için Tarım Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve TSE’nin haricinde Milli Savunma Bakanlığı Teknik Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan da görüşler alındı.

Milliyet gazetesinden Mithat Yurdakul’un yapmış olduğu habere göre; standardın hazırlanmasında, “milli ihtiyaç ve imkanlar ön planda olmak ile beraber milletlerarası standartlar ve ekonomik ilişkiler olan yabancı ülkelerdeki esasların Türkiye şartları ile bağdaştırılmasına” gayret gösterildiği ifade edildi.

Taslak standarda göre simit; sokak simidi, pastane simidi, dolgulu simit ve hamuru haşlanmış simit şeklinde dörde ayrılacak. Çeşni olarak simit hamuru üzerine susam tohumu, çöreotu, ay çekirdeği, chia tohumu, tahıl miksi gibi malzemelerin bir ya da birkaçının karışımının konulabileceği açıklayan taslakta, simidin iç malzemeleri olarak da peynir, zeytin, sucuk, sosis, salam, çikolata vb. malzemeler bu şekilde sıralandı.

 Simitte tüm bilinenler değişiyor! Taslak hazırlandı


Geri Dön