24 / 04 / 2024

Sincan Anadolu Lisesi'nin C bloğu yıkılacak!

Sincan Anadolu Lisesi'nin C bloğu yıkılacak!

Sincan Belediyesi, çatlakların oluştuğu Sincan Anadolu Lisesi binasıyla ilgili raporun gönderilmesi durumunda okulda yıkıma başlayacak.



Sabah Ankara'nın yıkılma tehlikesi nedeniyle gündeme getirdiği Sincan Anadolu Lisesi'nin C bloğunun yıkılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Sincan Ahi Evran Mahallesi'nde bulunan ve ilçenin ilk lisesi olma özelliğini taşıyan 3 bloklu Sincan Anadolu Lisesi'nde oluşan derin çatlaklar okuldaki öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra velileri de tehdit ediyor. 1960 yılında kurulan bin 556 öğrencisi ve 92 öğretmeni bulunan Sincan Anadolu Lisesi, kırık camları ve yıkık dökük duvarları ile adeta harabeyi andırıyor. Sabah Ankara'nın gündeme getirdiği haberin ardından harekete geçen  Ankara  İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sincan Anadolu Lisesi içerisinde bulunan C bloğunun yıkılmasını Sincan Belediyesi'nden istedi. 


"RAPOR GELMEDİ" 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen yazıyı değerlendiren Sincan Belediyesi, yıkılma tehlikesi altında olan lise ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden istenilen okulun çürük olduğuna dair raporun gönderilmemesi nedeniyle yıkım talebini reddetti. 


'C BLOĞU YIKARKEN A-B DE YIKILABİLİR'

Konu ile ilgili Sabah Ankara'ya açıklamalarda bulunan ve aynı zamanda Yüksek İnşaat Mühendisi olan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Bize Sincan Anadolu Lisesi ilgili ilçede yaşayan vatandaşlar yazılı ve sözlü olarak çok sayıda şikâyette bulunuyor. Biz de bu okulun sağlam olup olmadığına dair belgeleri istedik. Akabinde gazetede çıkan haberin ardından bize okul içerisindeki C bloğunun yıkılması talebi geldi. Vatandaşların bir kamyon geçerken bile sallandığını belirttiği bir okulun içerisinde yıkım yapmanın çok tehlikeli olduğunu düşünüyoruz. Biz C blokta bir yıkım yaptığımız esnada oluşabilecek sarsıntıda A ve B bloklarda da tehlike oluşabilir" ifadelerini kullandı. 


Sabah Ankara


Geri Dön