26 / 04 / 2024

Sincan sanayi, istihdam ve kültür merkezi olacak!

Sincan sanayi, istihdam ve kültür merkezi olacak!

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ilçenin gelecek 10 yıl içinde Ankara'nın sanayi, istihdam ve kültür merkezi olacağını belirterek, "El birliğinden güç doğar, bereket doğar. Hep birlikte Sincan'ı çok güzel yarınlara taşıyacağız" dedi.



Sincan'a yeni sanayi bölgesinin kurulması için bir milyon metrekarelik arazinin tapularının alındığını belirten Tuna, "Şu anki mevcut sanayimizde yanıcı ve yakıcı maddeler iç içe. Ekmek kapısının yok olmaması için daha modern ve güvenli bir sanayi için çalışmalarımıza başladık" dedi. 


Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ilçenin gelecek 10 yıl içinde Ankara'nın sanayi, istihdam ve kültür merkezi olacağını belirterek, "El birliğinden güç doğar, bereket doğar. Hep birlikte Sincan'ı çok güzel yarınlara taşıyacağız" dedi. 


Tuna, katıldığı radyo programında çalışmaları anlatan Tuna, tapudaki işlemler bittikten sonra TOKİ'nin kısa sürede ihaleleri tamamlayarak inşaata başlayacağını belirterek, Saraycık Mahallesinde yenilemenin detaylarını anlattı. Tuna, Saraycıkta 20 bin konutta 80 bin kişiye yaşam alanı oluşacağını ifade etti. Saraycık'taki yıkımın başladığına vurgu yapan Tuna, tapu işlemlerinin tamamlanmasına müteakip başlayacak inşaatların normal şartlarda 18 ay ile 24 ay arasında tamamlanacağını kaydederek, "Tapudaki işlemler ne kadar kısa sürede tamamlanırsa inşaatlarda o kadar kısa sürede başlar" diye konuştu. 


İkinci çevre yolunun ilk adımı 

Ankara çevre yolunun gelecekte yetersiz kalabileceğini vurgulayan Tuna, "Şu an bir çevre yolu yetiyor gibi görünüyor. Ancak eskiden birinci çevre yolundan 5-10 araç geçerken şimdi orada da yoğun bir trafik var. Yapılacak bu bağlantı yolları projemiz birinci çevre yolunun paralelinde yer alıyor. İkinci bir çevre yolunun ilk adımı olacak diyebiliriz. İhale süreci devam ediyor. İhalenin ardından inşaat başlayacak" dedi. 


Üniversite geliyor 

Yenikent'e uzanacak olan banliyö hattının bir durağının da Akçaören de olduğunu belirten Tuna, "Akçaören bölgemizde 4 bin 500 dönümlük bir üniversite alanımız var. Banliyö hattının buraya uzanması ile birlikte üniversitenin buraya daha çabuk yapılmasının da önü açılıyor" diye konuştu. 


480 yataklı hastane 

Sağlık Bakanlığı'nm Sincan'da yürüttüğü 480 yatak kapasiteli hastane projesini de yakından takip ettiklerini belirten Tuna, "Sincan'da mevcut olan iki devlet hastanesinin yanı sıra Sağlık Bakanlığı'nm Ayaş yolu üzerine 160 bin metrekarelik alana yapacağı yepyeni hastane aynı zamanda Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan'a da hitap edecek. Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'na ve ekibine de gayretli çalışmaları için şükranlarımı sunuyorum" dedi. 


Sincan sanayisi dönüşüyor Bir milyon metrekarelik arazinin tapularının alındığını belirten Tuna, "Şu anki mevcut sanayimizde yanıcı ve yakıcı maddeler iç içe ve Allah göstermesin her hangi bir kazada her şey kül olabilir. Esnafımızın ekmek kapısının yok olmaması için daha modern ve güvenli bir sanayi için çalışmalarımıza başladık" diye konuştu. Çalışmaların ilk günden bu yana istişare ile devam ettiğini belirten Tuna, "Esas amacımız en uygun şartlarda araziyi temin etmek ve en ekonomik koşullarda esnalımızın hizmetine vermektir. Buradan herhangi bir ticaretimiz söz konusu değildir. Tüm uğraş ve çabamız esnafımız içindir" dedi. 


Milliyet 


Geri Dön