29 / 03 / 2024

Sındırgı'ya Kent Meydanı Projesi!

Sındırgı'ya Kent Meydanı Projesi!

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde değişim her alanda kendini hissettiriyor. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın termal turizm alanındaki ilçenin imajın değiştirecek ‘Kent Meydanı Projesi’nin ihalesinin yapılacağını açıkladı.



Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, her türlü sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği alanda, yeşil alan, otopark, yürüyüş parkurunun olacağı kent meydanı projesi ihalesinin 25 Şubatta yapılacağını müjdeledi.


İlçenin merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanında hayata geçirilecek olan Kent Meydanı projesi hakkında bilgi veren Başkan Yavaş; “Cumhuriyet Meydanımız Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız A. Edip Uğur’un talimatıyla 25 Şubat’ta ihaleye çıkıyor. 4 Bin 500 metrekarelik bir alanın altında 2 Bin metrekare 82 araçlık yeraltı otoparkı bulunuyor bu projenin. Ve üzerindeki 4 Bin 500 metrekarenin döşemesi yenilenmiş olacak. Cumhuriyet meydanı yeni belediye binası ile bütünleşmiş olacak. Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat günlerini bu yıl yeni meydanımızda yapacağız. Kent Meydanı projesiyle birlikte aynı zamanda çevredeki dükkanların cephe giydirmelerini, kaldırımları, ara ve yaya trafiğini düzenlemiş olacağız. Bu gerekçe ile esnafımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Proje sona erdiğinde turizm için ilçeye gelen misafirler meydana geldiğinde yada belediyeye geldiğinde etrafına bir baktığında her yerde güzellikler görmesini istiyoruz" dedi.


Vatandaşların da çalışmalara ortak olup destek vermesini isteyen Başkan Yavaş, "Her tarafta Sındırgı’ya ait güzelliklerle karşılaşmasını istiyoruz. Bundan dolayı sadece Belediye yada Büyükşehir Belediyesinin çalışması değil aynı zamanda vatandaşlarında bu çalışmalara ortak olmasını destek vermesini istiyorum. Çevresiyle on numara bir ile oluşturmak bizim için çok önem arz ediyor. Cumhuriyet meydanı projesinin inşası 150 gün yani 5 ayda bitmiş olacak. Bu projede Haziran Temmuz aylarında sona erecek. Meydan projesi bittikten sonra Cumhuriyet ve Kurtuluş Okullarını da kapsayan 20 bin metrekarelik geniş bir projenin hayat bulması için çalışmalarımız devam edecek. Sındırgı’da sadece belediye binası yada meydan projesi değil tamamen Kent Meydanı rekreasyon alanı projesi hayat bulacak. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız A. Edip Uğur’un 3 Milyon liralık bir meydan projesi Balıkesir’de bir ilki oluşturmuş olacak. Hem yeraltı garajı, hem de yer üstünde bir meydan düzenlemesi, bir şehrin hikayesi olan, yağcıbedir desenleriyle bezenmiş halkla belediyenin bütünleşmiş olduğu meydan projesi hayat bulmuş olacak. Projenin kenarında bu memleket için mücadele etmiş İbrahim Ethem Akıncı, Makbule Efe ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelleri yer alacak. Hep beraber şehrimizi bir hikayesi olan yağcıbedir diyarı, termal şehri, mutluluğun ve dinginliğin şehri Sındırgı’dan inşa etmeye devam edeceğiz. Projede destek veren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız A. Edip Uğur başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.


Hürriyet Yerel






Bu haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçenin imajını değiştirecek "Kent Meydanı Projesi"nin ihale edileceğini açıkladı. Alanda, yeşil alanlar, otopark, yürüyüş parkuru olacağını belirten Yavaş, ihalenin 25 Şubat'ta gerçekleşeceğini kaydetti. İlçenin merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı'nda hayata geçirilecek olan proje hakkında bilgi veren Yavaş, "Cumhuriyet Meydanı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Uğur'un talimatıyla 25 Şubat'ta ihaleye çıkıyor. 4 bin 500 metrekarelik bir alanın altında 82 araçlık yeraltı otoparkı bulunacak. Cumhuriyet Meydanı, yeni belediye binasıyla bütünleşecek. Projeyle birlikte çevredeki dükkanların cephe giydirmelerini de düzenlemiş olacağız" dedi. Cumhuriyet Meydanı inşasının 150 günde biteceğini kaydeden Yavaş, "Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Uğur'un sayesinde 3 milyon liralık bir meydan projesiyle bir ilki gerçekleştireceğiz" dedi.


Yeni Asır



Geri Dön